Ett enkelt knep för att snabba upp din gamla iPhone eller iPad

Har du ägt din iPhone eller iPad för ett par år? Är det börjar kännas lite trögt? Här är ett tips som kan tillåta dig att pressa ett extra år eller så från din befintliga hårdvara.

Under årens lopp har en hel del av elektroner har spillts i frågan om att göra en iPhone eller iPad snabbare, och låt mig säga er att de flesta av dem är bara ormolja. Nej, Apple har inte byggt någon hemlig switch i iOS som endast Tim Cook och hans kompisar känner till.

Som sagt, det är ett beprövat sätt att påskynda en iPhone eller iPad som är enkel att göra och endast kommer att kosta dig lite tid.

Här är vad du gör: Torka av enheten och ladda den från en säkerhetskopia.

Jag sa ju att det var enkelt.

Några tips innan du går all Hog Wild och börja torka 1s och 0s dock.

Processen är lätt att utföra

Jag har burit detta många gånger, och nu senast på en gammal iPad 3 som har varit i ständig drift sedan den köptes och resultaten var ganska märkbar. Den gamla iPad gick från att känna trög och något svarar att snabbt och mycket användbar (och det innebar också att ägaren kunde pressa mer liv ur deras köp).

En annan sak du kan göra om du känner modigare och har mer tid på dina händer är att torka din enhet och sedan åter ställa in den som en ny enhet (vilket innebär att du ladda alla dina appar och data i den manuellt). Jag brukar göra detta när

Jag tycker att när jag gör det jag upplever betydligt färre problem efter lanseringen av ny hårdvara eller mjukvara, och det ger mig också en chans att rensa själv av appar och uppgifter som jag inte längre använder (mina enheter tenderar att ackumulera en massa detritus kan du vara annorlunda). Som sagt, vara medveten om att du måste ställa in allt – program, lösenord, inställningar, Bluetooth ihopkopplingar etc – från scratch. Om du inte är upp till den uppgiften, eller bara inte har tid, då detta är inte för dig.

Viktiga tillbehör för iPhone (GA …, se FULL GALLERI, 1 – 5 av 9, NÄSTA, PREV

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Kontrollera att du har en säkerhetskopia! Antingen upp på iCloud eller sker via iTunes. Om du inte har en säkerhetskopia då du kommer att behöva ladda dina grejer manuellt, och det kommer att ta mycket längre tid,. Denna process kommer att ta lite tid, så lägga undan ett par timmar åtminstone ladda ner alla dina appar och data;. Ju längre det har varit sedan din iPhone eller iPad torkades (eller ny) desto mer körsträcka du få ut av det här tipset. Normalt är något jag gör en gång om året.

Bekanta dig med processen innan du börjar,. Se till att du har en säkerhetskopia,! När det är klart, torka din enhet (Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar, och därifrån kommer du att guidas genom avtorkning process) .; Låt återställningsprocessen göra sin sak. Detta bör inte ta lång tid,. Nu är du redo att återhämta sig från en säkerhetskopia.

Jag köper en ny enhet, när en ny version av iOS släpps

Spelar det någon roll om den nya iPhone 6S / 6S Plus har ett mindre batteri, Android smartphones för arbete och lek: September 2015 upplaga, jag vill inte ha en iPad Pro, jag vill ha en OS X-tablett, New iPhone försäljning osannolikt att träffa iPhone 6, 6 Plus, hävdar analytiker

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus