FTC sätter stordator på bete

Farmers ‘Trading Company (FTC), Nya Zeeland varuhuskedjan, har så gott som avgick sin gamla IBM stordator efter en treårig uppgradering och konsolideringssystem.

Företaget, tillsammans med IBM Global Services, genomfört SAP att konsolidera system och skär genom äldre miljöer. Stordatorn är fortfarande i drift, men i ett kopplings enda roll och inte längre används för att stödja viktiga affärsprocesser.

Peter Burggraaff, IT-chef, sade ett program för att omvandla och modernisera FTC: s IT-infrastruktur har gjort det möjligt för företaget att uppnå sitt mål att minska kostnaderna samtidigt som innovativa och utnyttja nya IT-möjligheter på vägen.

Det innebär också att IT levererar att matchas med efterfrågan genom att genomföra virtualisering.

Totala rörelse IT utgifter, som en följd av förändringsprogrammet har nu väckts inom 0,8 procent och 1,2 procent av omsättningen, en rad Burggraaf sagt är riktmärket för detaljhandel industrin enligt internationella rapporter har han studerat.

Han sade i 2003, när omvandlingen projektet inleddes, det var bortkopplad från verksamheten och uppbyggnaden av IT-system som hände i både IT-teamet och inom branschen. Egen anpassning kostnader var stora och det fanns flera tekniker och utvecklingsmiljöer.

Sedan fanns det många informations silor, främst körs på FTC: s IBM stordator. Systemen, vissa upp till 15 år gamla, hade mycket höga supportkostnader och var svåra att integrera.

Förändringarna levererade också förbättrad leveranskedjan och kundservicen i flera kanaler såsom självbetjäningskiosker och online. Tjänsteorienterad arkitektur kommer att användas för att utvidga systemet ytterligare som möjligheter uppstår.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

En sådan, redan på plats, är förmågan att generera kundförsäljningsorder från ett enda webbläsargränssnitt. Tidigare har detta krävs tillgång till flera skärmar.

Burggraaff sade att programmet kommer också att göra det möjligt leverera att matchas med efterfrågan genom att genomföra virtualisering.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec