Galaxy S3 fix kommer för “oavsiktlig” sök borttagning, Samsung löften

Samsungs avlägsnande av den universella sökfunktionen från sitt flaggskepp Galaxy S III luren i Storbritannien var oavsiktlig, har Samsung sade.

Android smartphone, förlorade funktionen, ett par veckor sedan i en säkerhetsuppdatering som kom strax efter Apple, vann en amerikansk föreläggande, mot en annan Samsung telefon, Galaxy Nexus. Universal sökning – möjligheten för en sökning för att dra resultat från webben och på enhetsdata – var central för det målet, och Samsung sa att det låg försöker arbeta runt funktionen.

Samsung bort universella sökfunktionen från Sprint versioner av Galaxy S III i USA, men det fanns ingen anledning att ta bort funktionen i Storbritannien också, vilket är anledningen till att det kom som en överraskning när det hände. Nu, Samsung har erkänt att ta bort den av misstag.

“Den senaste uppgraderingen för Galaxy S III i Storbritannien ingår oavsiktlig borttagning av sökfunktionen universella. Samsung kommer att ge den rätta uppgraderingen inom de närmaste dagarna”, skriver bolaget i ett uttalande på torsdagen.

Även om patent krig mellan Apple och Samsung är av global karaktär, olika områden har olika strategier för patentering av idéer. USA tillåter mjukvarupatent, som ibland uppgår till har ensamrätt över begrepp snarare än tekniska implementeringar, men EU är långt mer restriktiv i att låta dessa rättigheter skall beviljas.

webbplatsen Storbritannien har bett Samsung att bekräfta huruvida brittiska Galaxy S III användare blev oavsiktliga förluster i den amerikanska patent slagsmål, men hade inte fått något svar på i skrivande stund.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet