Georgia Tech tilldelas DARPA bevilja utveckla nya sakernas skydd

Georgia Institute of Technology har utfärdat ett bidrag $ 9.400.000 från Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) att utveckla nya sätt att skydda låg effekt, inbäddade IoT enheter.

Läroanstalten säger att forskningsbidrag kan leda till utvecklingen av ett nytt sätt att trådlöst övervaka IoT anordningar för skadlig programvara – utan att behöva mixtra med inbäddade IoT enheter – komponenter som är små, strömsnåla och har specialiserade funktioner .

På måndag, Georgia Tech forskare sade i ett blogginlägg att den nya tekniken kommer att förlita sig på att ta emot och analysera sida-kanaliga signaler – elektromagnetisk strålning som produceras av enheter som de utför funktioner och program.

Denna “sida-kanal” brus produceras av halvledare, kondensatorer, nätaggregat och andra komponenter, och dagens teknik kan mäta upp till en halv meter från en aktiv IoT enhet. Men hoppas laget att så småningom utvidga detta område upp till tre meter.

Forskarna säger att genom att jämföra sakernas ljudet från apparaten med en databas som innehåller uppgifter om vad buller bör produceras när en ansluten enhet fungerar som den ska, kommer gruppen att kunna berätta när skadliga program har installerats.

Vi kommer att titta på hur programmet ändrar sitt beteende “, förklarade Alenka Zajic, projektets ansvarige forskaren och en biträdande professor vid Skolan för elektro- och datorteknik vid Georgia Institute of Technology.” Om en sakernas Internet enhet attackeras , införandet av skadlig kod kommer att påverka program som körs, och vi kan upptäcka det på distans.

När en processor utför instruktioner är värden representerade som ettor och nollor, vilket skapar en variation i den nuvarande “Zajic till.” Det skapar förändringar i det elektromagnetiska fältet vi mäter, vilket ger ett mönster för vad varje del av programmet ser ut på en spektrumanalysator.

Det fyraåriga projektet, dubbat “Computational Activity Monitoring genom Externt Utnyttja ofrivillig analoga signaler” (CAMELIA) kommer att omfatta medlemmar i Georgia Tech School of Computer Science, samt en forskargrupp från Northrop-Grumman.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

CAMELIA är en del av ett DARPA program som heter Utnyttja den analoga domänen för säkerhets (LADS) som för närvarande finansierar totalt sex olika projekt baserat på att förbättra sakernas säkerhet.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund