Glassbeam SKALÄR – analys av sakernas Internet

Grundare och VD för Glassbeam, Puneet Pandit, kom att presentera sitt företag och Glassbeam Scalar. Företaget är fokuserat på analys av maskindata och göra sakernas Internet (IoT) som är användbara och förståeliga organisationer.

Här är vad företaget har att säga om sin produkt

Företaget bygger sin maskininlärning och prediktiva analysverktyg ovanpå Apache Spark i minnet, att mycket skalbar, distribuerad databas motor ger extremt snabb dataanalys. Målet är att ge organisationer med realtidsanalys av nästan alla typer av data sina enheter kan generera.

Glassbeam patentsökta, molnbaserad teknik gör det möjligt för kunderna att minska kostnaderna, öka intäkterna, accelerera produkt tid till marknaden och förbättra kundnöjdheten och retention. Glassbeam kunder och partners inkluderar Fortune 500-företag och företag inom en mängd olika marknader inklusive lagring, trådlöst, nätverk och medicintekniska produkter.

Vi höra mer och mer om sakernas Internet datormiljö och hur det är sannolikt att påverka IT-organisationen. Några av de verkliga effekterna IT kommer att uppleva återstår att se. Vad som är klart är att personal och kunder använder fler och fler olika typer av enheter för att komma åt organisationens arbetsbelastning och dessa arbetsbelastning som värd på en växande mängd olika typer av system, nätverk och lagringsenheter.

IT förväntas snabbt kunna upptäcka prestanda och säkerhet anomalier och få till roten. Vada igenom alla loggfiler som produceras av alla enheter, kan deras operativsystem, applikationsramverk och databaser som används lätt bli en tidskrävande syssla som skulle förhindra en snabb upptäckt och upplösning svar.

Många övervakning och hantering av prestanda företag har hoppat in på marknaden med sin egen strategi för att vända vad som verkar vara en stor, växande massa olika typer av strukturerade och icke-strukturerade data till något användbart för IT-administratörer. Glassbeam anser att dess strategi kommer att vara den bästa.

Jag skulle föreslå att ta sig tid att tala med andra leverantörer av verktyg, såsom Splunk, Sumo Logic, LogLogic, Loggly och några andra innan du gör ett val. Det kan visa sig att Glassbeam blir den som passar bäst att ta itu med din organisations behov. Det kan också visa sig att en av de andra kommer att vara en bättre passform.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Överlägsen prestanda och skalbarhet: Apache Spark är en snabb i minnet distribuerade datorarkitektur. I kombination med Glassbeam SKALÄR, är det bästa av två världar som Glassbeam SCALAR var arkitekten med Cassandra som en distribuerad databehandling arkitektur som inte bara skalar linjärt utan även horisontellt över tusentals noder, avancerad analys. Med MLlib bibliotek integration från Apache Spark har Glassbeam SCALAR nu branschens bästa maskininlärning algoritmer för att utföra prediktiv analys på stora uppsättningar av maskindata i molnet, realtidsanalyser. genomförande Apache Spark SQL direkt på Cassandra data kommer att tillåta realtidsanalyser på data som är strömmar in och få analyseras och förändras genom Glassbeam SCALAR plattform.

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

ögonblicksanalys