Google Drive detaljer läcka: 5 GB gratis

Google Drive kan vara tillgängliga för Internet-användare så snart som nästa vecka, baserat på information som har läckt ut på måndag.

Trots rykten har kretsande ett tag, var det allmänt rapporterats i mars att Google skulle lansera en egen online-lagring och samarbetstjänst, döpt Google Drive, någon gång i april.

Det verkar vara mycket sant nu, tillsammans med några ytterligare detaljer att sockra affären. Till exempel, istället för den tidigare förväntade 1 GB ledigt moln utrymme, kommer varje användare att få upp till 5 GB ledigt utrymme på Google Drive.

Det gör faktiskt mycket mer känsla övergripande. Inte bara Google utan tvekan har resurser för att kunna täcka det för sina kunder, det sätter den i nivå och även före konkurrenterna.

Dropbox endast erbjuder 2 GB gratis lagringsutrymme, medan icloud och Box varje erbjudande 5 GB ledigt utrymme. (Box erbjuder även upp till 50 GB gratis moln utrymme om du lyckats att kvalificera sig för en av deras promo erbjudanden knutna till tabletter som iPad och HP styrplattan.)

Förutsägbart, kommer Google-användare att kunna köpa mer utrymme om 5GB inte räcker.

Men vad som verkligen kommer att vara avgörande för Google Drive är att det potentiellt kommer att erbjuda användarna större flexibilitet och åtkomstalternativ än någon annan molnleverantör – åtminstone på konsumentnivå. Bortsett från alla Gmail och Google Apps-integrationsmöjligheter, är Google som täcker alla baser med stöd för G-Drive på Mac, Windows, iOS och Android-enheter.

En exakt lanserings (eller meddelande) hittills inte avslöjats ännu, men räkna med att det händer i mitten av nästa vecka.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Googles vd sida på användargränssnittet, IT: Vad kan vi lära, Google CEO: Android ekosystem handlar om mer än bara film, Google touts YouTube som nätverk för att bygga varumärken, e-handel, Googles Q1: Motorola Mobility frågor överflöd, Googles senaste Chrome OS: Du har nu en stationär, men …

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus