Google Nexus Q: $ 299 strömmande mediaspelare

Google har presenterat ett nytt hem mediaserver kallas Nexus Q på sin utvecklarkonferens i San Francisco.

Google kallar Nexus Q “det första sociala mediespelare”, som i huvudsak innebär att den fungerar som en moln ansluten jukebox.

Den svarta, sfäriska orb kan användas som en förstärkare för att driva högtalare, ansluten till en HDMI-klar TV, och kan styras från en Android-enhet som kör Android 2.3 “Gingerbread” eller högre.

Enligt Google Nexus Q är ett derivat av “Project Tungsten”, bolagets hemautomation division. Anordningen mäter 4,6-inches i diameter och väger en rejäl två pounds. Enheten själv har en enda kontroll – en volymkontroll funktionen aktiveras genom att vrida den övre kupolen delen av anordningen.

Internt kör Nexus Q Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” och sport en OMAP 4460 dual-core ARM Cortex A9 CPU med en SGX540 grafikkärna, 1 GB RAM och 16 GB flashminne.

Nexus Q har en full uppsättning av portar, inklusive Micro HDMI, optisk TOSLINK-ljud, Ethernet, och högtalar jack kontakter, tillsammans med en enda mikro-USB-port som Google säger är för “service och bara stöd”. Den har även Bluetooth, Wi-Fi 802.11b / g / n och närområdet kommunikation (NFC).

För visuell effekt enheten har 32 RGB omkrets lysdioder och en enda RGB LED som fungerar som en stum indikator.

Nexus Q stödjer appar som Google Play Musik, Google Play Filmer och tv, och naturligtvis, YouTube.

The New York Times rapporterar att Nexus Q har konstruerats och tillverkats i USA, inklusive ett antal av av enhetens viktiga halvledarkomponenter.

Google erbjuder även tillbehör för att gå med Nexus Q i form av ett par bokhyllehögtalare för en otrolig $ 399, och två högtalarkablarna för öga-vattning $ 49.

Nexus Q är prissatt till $ 299 och kommer att leverera nästa månad.

Första intryck är att Nexus Q är både svag jämfört med Apple TV och fruktansvärt dyr, i synnerhet tillbehör. Medan Nexus 7 tablett har en chans att gå mainstream, jag har allvarliga tvivel att Nexus Q kommer att ta fart.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett