Hands-on med AT & T LG G Pad X 10.1: En nästan perfekt Android tablett för bara $ 350

(LG), ett par veckor sedan tog jag en titt på AT & T Samsung Galaxy Tab S2, men inte tycker att det är en mycket övertygande tablett för priset. Min lokala AT & T PR killen bytte ut Tab S2 för LG G Pad X 10.1 och jag kunde inte vara lyckligare.

Tabletter är följeslagare enheter och för många människor, inklusive mig, är de ofta används för att njuta av videoinnehåll. De tjänar också som goda bordsfamilje datorer att använda samtidigt som sitter runt tittar på TV i huset. LG G Pad X 10.1 är perfekt för dessa erfarenheter och är en Android tablett du bör tänka på.

AT & T LG G Pad X 10.1 finns i brons med en svart glasfront. Brons är en borstad aluminium material som ser bra ut på ryggen och sträcker sig halvvägs runt sidorna.

LG G Pad X 10.1 är optimerad för liggande med LG-logotypen längst ner, vänster sida i stående orientering. LG tablett har också en bredbildsskärmupplösning, optimerad för att titta på video.

Specifikationer för LG G Pad X 10.1 inkluderar

LG tabletten har avfasade plast kanter runt fronten, rundade hörn, och en enda glasframrutan med några fysiska knappar på framsidan. Kraft och volymknapparna är på topp med microSD och SIM-kortets fack. Hörlursuttaget och microUSB port finns på vänster sida (i liggande) med stereohögtalare belägna på vardera sidan (i liggande).

LG annonserar 10 timmars användning och jag var lätt kunna titta på ett par filmer på en cross country flygning samtidigt som fortfarande har tillräckligt med batteri för att gå in i nästa dag.

LG G Pad X 10.1 kör den senaste versionen av Android Lollipop med en ljus LG hud och några AT & T appar. Det finns bara en sida av appar inlästa på enheten, som består av de som tillhandahålls av Google, LG, och AT & T.

LG appar och verktyg inkluderar Gallery, QuickMemo +, QuickRemote, QPair och kalender. Till skillnad från Galaxy Tab S2, är IR-blaster närvarande på LG tabletten och QuickRemote programvara är perfekt för att använda tabletten i vardagsrummet.

Dubbla skärmar app stöd också, men de program som du kan använda detta för är begränsade. Apparna ser bra i liggande läge men och vissa människor kan finna detta stöd användbar.

Du kan köpa LG G Pad X 10.1 från AT & T för endast $ 349,99 utan kontrakt eller $ 249,99 med ett kontrakt två år. Du kan också välja att betala $ 17,50 per månad i 20 månader. Detta gör LG tablett nästan halva priset av den senaste Samsung Galaxy Tab S2 jag tittade på.

Du kan lägga till LG tablett till din befintliga DataShare plan för $ 10 per månad eller abonnera på en särskild Dataconnect plan för $ 14,99 till $ 50 för 250MB till 5 GB data, respektive.

Jag blev genast imponerad av utseendet och känslan av LG G Pad X 10.1 så fort jag tog den ur lådan och var verkligen blåst bort när jag fick reda på att fullt pris var endast $ 350. Även om du aldrig använt det med AT & T datatjänst, det är en fantastisk media fokuserad tablett för detta pris.

Även om denna tablett är utmärkt för att titta på videoinnehåll och arbetar i liggande, innehåller den också läsläget. När du växlar till detta läge när man läser e-böcker, LG minskar det blåa ljuset av bakgrundsbelysningen. Studier har visat att detta ljus kan orsaka ögontrötthet och dimsyn så LG arbetar för att göra behandlingen en tablett display bättre.

Displayen ser bra ut, har prestanda varit mycket bra, stereohögtalarna låter fantastiskt, och jag kunde inte hitta något jag inte tyckte om tabletten. Om jag gav det en betyg, skulle jag ge denna tablett 9,8 eller kanske till och med en perfekt 10!

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

10,1 tum 1920 x 1200 pixlar IPS LCD-skärmen, Qualcomm Snapdragon 800 2,26 GHz quad-core processor, 2 GB RAM, 32 GB internt lagringsutrymme med microSD expansions-kortplats, Android 5.1.1 Lollipop operativsystem, 7400 mAh batteri, 802.11 a / b / g / n / ac WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, Bakre 8 megapixelkamera och 2 megapixel fronten mot kameran, Dimensioner 254,25 x 161 x 7,6 mm och 489 gram

Jag allvarligt överväger det för mig trots att jag är mer fokuserad på flaggskeppssmartphones, det är så bra.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Hårdvara

programvara

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Prissättning

Dagliga erfarenheter och avslutande tankar