Har HP gjort ett “New Coke” med WebOS och tabletter?

1985, Coca-Cola Corporation var i svacka. Från den dominerande ställning med över 60% av läsk företag sin försäljning hade sjunkit till drygt 25% av vad som hade blivit en mycket konkurrensutsatt verksamhet. Sedan i april 1985, utförd Coca-Cola vad blev en av de mest lysande marknadsföring skruv ups i historien, ändrade de smaken av Coca-Cola.

Tänker att de behövs för att göra en betydande förändring av deras verksamhet för att återta marknadsandelar beslutade Coca-Cola att det bästa man kan göra är att modernisera smaken av deras flaggskepp. Det som följde var ett skolexempel på vad man inte ska göra med marknadsföring. För er som inte lever genom den, erbjuder Wiki en ganska komplett berättelse om vad som hände, och du kan också läsa den officiella Coca-Cola företags ställning på fiaskot.

Den nedersta raden var detta, oavsett vad marknadsföring och ledning trodde innan smaken förändring, manipulering med Coca-Cola produkt drog iren av en sådan betydande, och sång, procent av kundbasen, att de var tvungna att ta tillbaka den ändra bara tre månader senare.

Men här är kicker, den omgivande publicitet både screwup och återutgivning av Coca-Cola fick människor talar om Coca-Cola, höjt allmänhetens medvetande, och körde upp försäljningssiffror betydligt. Coca-Cola kom tillbaka till en ledande position i medvetandet hos konsumenterna, och mer än 30 år senare, finns fortfarande kvar.

Så låt oss titta på WebOS och HP tablett.

1. HP förkunnar högt att deras PC-division är historia

2. Medierna går på en utfodring frenesi

3. HP sänker priset av tabletterna

4. Tabletter sälja ut överallt.

5. Medie talar om eventuella efterföljande ägare för WebOS och HP tabletter

6. Analytiker tala om hur det bästa valet är att marginellt lönsamma HP PC (och tablett) Divisionen att delas ut som ett eget företag

7. HP meddelar att de kommer att vara åtminstone en ytterligare tillverkningskörning av HP tablett

8. Media går vild och konsumenter är på kanten för att få sin nya HP styrplattan

Plötsligt HP tabletter är överallt, en omedelbar användarbas har vuxit upp, dwarfing basen av någon annan tablett än iPad. HP verkar vara vacklande på den hårda linje som tablett affärer gjordes med.

Men med denna påstådda brand försäljning, har HP gjort vad ingen annan flik icke-Apple låta säljaren har kunnat åstadkomma, skjuts försäljning och marknad för en ny surfplattan och operativsystem.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Jag tror att jag kan hissa en Coke II och önskar HP lycka …

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus