Hatar mobila webbplatser som driver helsidesannonser för appar? Google gör också – och det slår tillbaka

Ett exempel på en icke-mobil vänlig interstitiell,. Google, kommer mobila webbplatser som driver påträngande annonser för appar inte längre betraktas som “mobilvänligt” av Google.

Google tackla praxis genom vissa mobila webbplatser som använder hela sidor annonser, så kallade mellansides att snabba användare att installera en app. Det kommer att använda sin sökmotor för att straffa mobila webbplatser som använder sides genom att utesluta dem från definitionen av “mobilvänligt”.

Företaget introducerade förändringar av sin sökalgoritm tidigare i år för att uppmuntra företag att bygga webbplatser anpassade för mobila skärmar. Dessa förändringar, dubbat “mobilegeddon”, sänkte rankning av webbplatser som inte uppfyllde de normer som anges i sina mobila vänliga testsida.

Den senaste ändringen riktar dock störningar när du surfar på webben på mobila enheter.

“Ibland kan en användare kan peka på ett sökresultat på en mobil enhet och se en appinstallationer interstitiell som döljer en betydande mängd innehåll och uppmanar användaren att installera en app. Vår analys visar att det inte är en bra sökupplevelse och kan vara frustrerande för användarna eftersom de förväntar sig att se innehållet på webbsidan, “Daniel Bathgate, en programvara ingenjör i Google Search lag, skrev i ett blogginlägg i veckan.

Google ger app beslutsfattare och andra som använder sides i webbläsaren till den 1 november för att förbereda för de förändringar genom att anta mindre störande app-install bannerannonser.

“Från och med idag, kommer vi att uppdatera mobilvänliga Test för att indikera att webbplatser bör undvika att visa appinstallation sidesannonser som skymmer en betydande mängd innehåll på övergången från sökresultatsidan” Bathgate till.

“Efter den 1 november mobila webbsidor som visar en appinstallationer interstitiell som döljer en betydande mängd innehåll på övergången från sökresultatsidan kommer inte längre betraktas som mobilanpassade” Bathgate skrev.

Han betonade att den ändrade politiken inte påverka andra mellansides, till exempel inom apps sig dessa.

Företaget antydde att förändringar kan vara på gång i juli när det släpps en studie i eget bruk av mellansides att främja Google+. Det konstaterades att den ena åtgärden sides var extremt effektiv, med nio procent av besök på sin interstitiell sida resulterar i “Get App” -knappen trycks. Men betonade också att 69 procent av besökarna övergav sidan, inte vidare till App Store, och även undvika sin mobila webbplats.

Läs mer

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Tyskland vill Google att ge upp sin hemliga sökning sås, Googles algoritm byster CAPTCHA med 99,8 procents noggrannhet, Googles mobila vänlig algoritm förändring: Fallet för blowback

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre