HHB FlashMic DRM85 Review

Det är fantastiskt ingen har tänkt på det här förut. HHB Communications FlashMic DRM85 är världens första professionella digitala inspelningsmikrofon. Den kombinerar en hög kvalitet Sennheiser rundstrålande kondensatorkapsel med 1 GB inbyggt flash inspelning minne (18 timmars inspelningstid, beroende på kompression) för att skapa en bekväm och tålig bärbar inspelningsenhet som är enkel att använda och fångar stor ljudkvalitet. Detta gör mikrofonen idealisk för röstinspelningsapplikationer – sändning och tryck intervjuer i synnerhet samt podcasts.

Oroa dig inte om du är en technophobe. Eftersom FlashMic DRM85 inte behöver krångliga kablar och kontakter, kan du spela in nästan omedelbart med bara en enda knapptryckning. Den FlashMic DRM85 register WAV linjär eller MPEG-2 kodade ljudfiler, som sedan kan överföras snabbt och enkelt via USB till Macintosh eller Windows-datorer för redigering och vidarebefordran. En datum / tid stämpel lagras tillsammans med filen med den interna realtidsklockan set och synkroniseras automatiskt av din värddator. Det finns även en linjeutgång och volymratten för att lyssna på inspelat ljud direkt, bör du vill kontrollera din inspelning innan bearbetning.

Den FlashMic drivs i cirka sex timmar med ett par vanliga AA-batterier (antingen primära eller laddningsbara celler kan monteras), med den återstående batteriladdningen visas tillsammans med tid, nivå och statusinformation i en bakgrundsbelyst LCD på mikrofonkroppen. Dessutom en visuell varningar låg batteri visas om att den förestående behov byta batterier. Mikrofonen kan drivas direkt ur lådan med standardinställningar, eller så kan du skapa och lagra nio anpassade konfigurationer med hjälp av den medföljande programvaran.

Den FlashMic chef verktyg låter dig visa och redigera konfigurationsparametrar för FlashMic. FlashMic Manager är en körbar fil som skapar förinställningar för att ställa in / reset / tilldela ljud parametrar, samplingsfrekvens (48, 44,1, 32kHz), bithastighet (768, 705,6, 512, 192, 160, 128 kbps), batterityp, bakgrundsbelysning (på / off / spar), RTC, fil info och filterkonfigurationsparametrar. Det hämtar också ljuddata från FlashMic till den angivna sökvägen på din dator.

Parametrar inklusive ljudläge, AGC (automatisk förstärkningsreglering) On / Off, rekordnivå, och HPF (högpassfilter) On / Off kan justeras individuellt för att skapa optimala konfigurationer för typiska applikationer. Dessutom kan en “Expert Mode” alla variabla parametrar som skall nås direkt från FlashMic kroppen. En annan snygg funktion är dess 10-sekunders förinspelning buffert. Detta spelar ständigt ljud i 10-sekunders inslag, så att om du trycker in inspelningsknappen för sent, mikrofonen fortfarande fångar ljudet gå tillbaka 10 sekunder. Du kan även lägga till referenspunkter och markörer i farten, så att du kan gå till de ljudhöjdpunkter omedelbart när du träffar redigeringssvit.

Med ett frekvensomfång på 20 Hz till 20 kHz och mindre än 0,1 procent total harmonisk distorsion vid 16-bit / 48kHz gör FlashMic inspelningar av allra högsta kvalitet – kanske inte riktigt vad det skulle vara med samma kapsel i kombination med en bra studio mikrofon preamp. Jag har använt det i flera veckor för att skapa podcasts och har ännu inte att bli besviken med inspelningar – både i en-till-en intervjuer och stora pressevenemang. Den FlashMic är även bra för registreringsinstrument, bör du vill få dina pengar är värt när arbetet är över.

Men den största fördelen med FlashMic är att du inte måste välja mellan en konsument enhet eller en professionell brännare och separat mikrofon. Kombinera en högkvalitativ mikrofon och inspelare i en enda, välbekant och lättanvänt system som lagrar ljudet i lätt överlåtbara, branschstandard format – och utan flyttbara media för att oroa sig för – är en riktig välsignelse. Överföra ljud till din dator är också enkla tack vare USB-porten och medföljande kabeln, så att du kan dra och släppa filer på datorn för uppspelning eller redigering.

Att kritisera, vi är förvånad över att det finns något trådlöst alternativ (eller, åtminstone, en tidskod tillval). Naturligtvis, skulle detta komplicera produkten, eventuellt gör det alltför svårt för vissa att fungera. Det skulle också öka kostnaden. Batteristatus på LCD kan vara lite oberäkneliga också – en minut det kommer att ha tre barer och nästa det ska klamra på livet. Men om du har ett behov av att göra professionella inspelningar antingen på kontoret eller på vägen, bör FlashMic vara högst upp på listan – om du har budgeten.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator