Hjälpa annonsörer tjäna pengar på tomgång smartphone skärmen

Mobil annonsering i synnerhet har plockat upp en hel del, särskilt med tillväxten i det utrymmet under de senaste åren. Men väldigt få har faktiskt skapat specifika produkter för att hjälpa mobila annonsörer att nå ut till sina kunder och samtidigt inte vara i ansiktet eller påträngande när det gäller att stack sina annonser i deras liv.

Det är där den här produkten start Eureka Mobile Advertising kommer in i bilden.

Företaget erbjuder ett sätt för marknadsförare att samarbeta med abonnenter ett mer effektivt sätt. I processen, hoppas att dela framgången över den digitala distributionskedjan inklusive belöningar för abonnenten och en nedskärning av reklamintäkter för operatören.

Traditionellt har mobil annonsering fokuserats på i appar bannerannonsering eller sides. Många gånger har detta varit en miss och istället irriterar abonnent, som kan involverade i att spela sin mobil videospel eller läsning.

Istället Eureka Mobile Advertising utnyttjar viloskärmen av mobiltelefonen (opt-in abonnent) för att skicka exakta marknadsföring meddelanden till målgruppen med hjälp av teknologi och analysmotor. Det behöver inte leverera innehåll till användare som inte vill ta emot dem.

Bilden visas i helskärm så snart telefonen är upplåst och detta kan antingen avvisas eller ingrepp med en dubbeltryckning. Eurekas teknologi tjänar bild reklam till mobiltelefonen.

Dess främsta kunder är annonsörer och marknadsförare för nu i Indien. De varumärken som har visat intresse och används vår plattform är från sektorer som bank-, finans- och försäkrings (BFSI), detaljhandel och snabbrörliga konsumentvaror (FMCG).

Jag sträckte ut till Rahul Jaywant, grundare och VD och Yogesh Sholapurkar, grundare och CTO av Eureka Mobile Advertising. Båda av dem är UK-baserade företagare av indiskt ursprung. De hade en intressant del av perspektiv när de svarade på mina frågor via e-post.

Eureka: “Genom att registrera dig för Eureka service, en abonnent kan tjäna belöningar till att börja i form av en rabatt på mobiltelefonräkningen (för post-paid abonnenter) eller fri samtalstid (för förbetalda abonnenter), och i ett senare datum lösa med hjälp av Eureka lojalitetspoäng. Utöver detta kan abonnenterna få erbjudanden om produkter och tjänster som marknadsförare publicerar genom Eureka service. ”

Användare välja i tjänsten genom en engångs nedladdningen av programmet från Google Play Store. För närvarande är denna tjänst är endast tillgänglig på Android-telefoner,. Android är den överlägset mest populära OS, i smartphones, med 74 procent av smartphones som levererades globalt under Q1 2013 är Android. Indian smartphone försäljning alltför följa ett liknande mönster. Som en start, får du den största valuta för pengarna, och den högsta avkastningen på dina resurser genom att lansera Android.

Samtidigt överväger den överväldigande efterfrågan från potentiella abonnenter på andra operativsystem, kommer Eureka finnas tillgänglig under de kommande månaderna på iOS, Symbian och Blackberry. Vi kommer också att lägga platsbaserade tjänster och tids annonser som ytterligare funktioner.

Vårt långsiktiga mål är att expandera till andra marknader i världen. Vi hoppas kunna lansera i APAC i Q3 och eventuellt i UK under Q4. Med tanke på den hastighet med vilken smartphones blir överkomliga och den massiva upptaget som framgår av den årliga leveranser – förväntas bli 1 miljard i år, känner vi att det finns en betydande global marknad för denna tjänst och de olika avatarer som kommer att följa.

För hållbar engagemang, är det viktigt att vi håller marknadsföringsbudskap som är relevanta för abonnenten demografi.

Eureka har ett analyssystem för att analysera transaktionshistorik, profiler och andra data.

Vi har egna motorer att schemalägga, mål- och leverera innehåll till mobiltelefoner. Alltihop är molnbaserade, och kunden är en Android-klienten.

Fråga: Vilka fördelar behöver användarna får från Eureka?

Eureka Action Bar längst ned på skärmen gör att abonnenterna kan utföra en rad olika åtgärder på att titta på annonsen bland annat “som”, “lägg till i favoriter”, “starta” eller “dubbelklicka” för att gå till annonsörens mobila webbplats ” se senare “eller” avvisa “. Användaren kan antingen gripa bör annonsen vara att hans tycke eller om inte intresserad avfärda det med en slägga,. Paus möjlighet att tillfälligt stoppa inkommande reklam,. Tjänsten levererar annonser, erbjudanden och relevant innehåll till opt-in abonnenter enbart;. För närvarande tekniken finns tillgänglig på Android, kommer det att vara tillgänglig på iPhone, Symbian och Blackberry plattform snart.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Följande är de framträdande höjdpunkterna i tjänsten

Eureka Action Bar längst ned på skärmen gör att abonnenterna kan utföra en rad olika åtgärder på att titta på annonsen bland annat “som”, “lägg till i favoriter”, “starta” eller “dubbelklicka” för att gå till annonsörens mobila webbplats ” se senare “eller” avvisa “. Användaren kan antingen gripa bör annonsen vara att hans tycke eller om inte intresserad avfärda det med en slägga.

Paus möjlighet att tillfälligt stoppa inkommande reklam.

Tjänsten levererar annonser, erbjudanden och relevant innehåll att välja på bara abonnenter.

Vilka är dina insikter och feedback på hur användarna tar på denna tjänst?

Varför du partner indiska telekom idé från början?

För närvarande tekniken finns tillgänglig på Android, det kommer att finnas tillgänglig på iPhone, Symbian och Blackberry plattform snart.

Ansökan per se är 700KB i storlek (detta är en engångs nedladdning). Varje efterföljande annons är 50 kB i genomsnitt. Så dagligen vi hoppas att tjäna mindre än 500 kB data. Med de flesta användare utnyttjar internetdatapaket och många på Wi-Fi, de, datakostnader, är försumbara.

Även om detta är en unik typ av ett erbjudande, verkar det att ha en god potential. Jag skulle vilja se hur detta fungerar i termer av den trend som användarna visar som konsumenter av reklam i synnerhet med de förmåner som de får tillsammans med användning av denna produkt.

Vilka är dina långsiktiga mål?

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Hur gör du fokusera på att placera relevant innehåll till relevanta användare? Hur fungerar systemet?

Vad om dataavgifter speciellt stund och efter att ladda ner programmet?