HP: s nästa generations blad infrastruktur: Ingen revolution, stark utveckling

Vid deras partnerkonferens denna vecka, meddelade HP en rad förbättringar av dess blad produktlinjen som på kombination utgör en stark utveckling av den aktuella produkten med bibehållen kompatibilitet med kortfristiga placeringar.

Denna placering är liknar vad IBM gjorde med sin Bladecenter till Bladecenter-H uppgradering, bevara nuvarande kundinvesteringar och förlänga livslängden på den aktuella servern och perifera moduler under flera år.

Tech Stuff – Vad meddelades

Bland de godsaker som aviserades den 19 februari var en blandning av prestanda och funktionalitet förbättringar, inklusive

Utöver dessa grundläggande förbättringar, HP meddelade också förbättrade erbjudanden lagring och en ny arbetsstation blad med upp till 8 grafikkretsar inriktade på storskaliga VDI distributioner.

Vad det innebär för HP-kunder

För HP-kunder, är detta meddelande renodlad goda nyheter, erbjudande

För HP Konkurrenter

HP: s främsta konkurrenter i bladen / konvergerade infrastruktur IBM och Cisco. Ur konkurrenshänseende, HP: s förbättringar stötta upp några kritiska brister och kommer att göra det så mycket svårare för konkurrenter att tränga HP på en teknik funktion basis. När jag brukade flyga små flygplan, förkortningen “EFK” betydde “Räkna med ytterligare Clearance” från flygledningen i händelse av dåligt väder, trafikstockningar eller andra oegentligheter. Om jag prognoser konkurrens vädret i kärnan konvergerade infrastruktur och bladsegment (? Wow, är detta stretching ett talesätt eller vad), skulle jag stjäla Faas akronym och säga att EFK betyder nu “Räkna med ytterligare konkurrens” – med tre dominerande världsklass systemleverantörer (och tillräckligt andra rangens konkurrens för att undvika risken för oligopolistiskt beteende) konkurrerar om det snabbast växande segmentet av x86-marknaden, kommer den att förbli intensiv konkurrens och rikt givande till kunder inom en överskådlig framtid.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Platinum hölje – I centrum av tillkännagivandet var den nya c7000 Platinum hölje, vilket ökar hastigheten på mittplan signalvägarna från 10 GHz till 14GHz, en ökning med 40% i rå bandbredd av den kritiska mittplanet, över vilken alla inneslutningen I / O-travels. Eftersom mittplanet är faktiskt ett område utbytbar del, kan befintliga kunder faktiskt väljer att få sina nuvarande c7000 höljen uppgraderas till den nya Platinum specifikation, men eftersom HP skulle mycket hellre sälja nya system, kommer det förmodligen inte betonas i sin marknadsföring. Det är också en dyr och störande lite underhåll, sannolikt kräver inneslutningen för att vara ur drift under åtminstone flera timmar. Förutom den ökade bandbredden mittplan, innehåller den nya inneslutningen läge medvetna sensorer samt fördubblar tillgängliga lagrings bandbredd;. 40 Gb Ethernet-switch – En industri först meddelade HP också en 40 GB Ethernet-switch för c7000 hölje som kan ge hela 40 Gb / hamnen bandbredd till bladen. Varje blad kan ha upp till två 40 Gb mezzanine adaptrar, som när de kombineras med den inbäddade 2×10 Gb FlexNICs kan ge upp till 100 GB anslutning till ett enda blad. Även om vi inte förväntar HP att vara ensam för länge, är detta ett stort framsteg för bandbreddskrävande applikationer. Dessutom är omkopplaren latens en påstådd 250 ns, extremt låga för en Ethernet-switch, som kommer att göra höghastighets handel publiken dregla. [I], Förbättringar av Virtual Connect (VC) – HP Virtual Connect var en mycket störande teknik när den första leverans under 2007. Sedan dess har IBM har gjort stora framsteg, och Ciscos UCS har lämnat en trovärdig utmaning på flera fronter, inklusive förbättrade QoS. HP: s senaste förbättringarna är ett direkt svar på de utmaningar som erbjuds av Cisco, särskilt i hanteringen av end-to-end QoS. VC release 4 innehåller nu mycket mer omfattande QoS förmåga samt förmåga att hantera flera hop FCoE trafik, så att flera VC-moduler för att ansluta till en TOR switch (troligen en Cisco Nexus 5000) innan den går ut FCoE i sin komponent FC och Ethernet-trafik. Ytterligare förbättringar inkluderar automatiska konfigurations hjälp för att konfigurera VC med VMware virtuella maskiner, en arbets kostnadsbesparing och fel sänkande förbättringar, HP SmartMemory – En genial 24 GB tre rang RDIMM minnesmodul som ger både förbättrad densitet per kortplats över 16 GB DIMM-moduler samt. som en hävdade 25% prestandaförbättring i förhållande till konventionella DIMM konfigurationer av samma kapacitet. Förutom den prestandaökning, kommer 24 Gb SmartMemory bidra till att motverka att det finns 24 DIMM slot erbjudanden från Cisco och IBM.

Färdplanen klarhet – Det tar bort all osäkerhet om de närmaste åren för C7000 produktens livslängd (även om det ser ut som jag har haft fel i mina förutsägelser att HP skulle göra grundläggande arkitekturändringar i år eller nästa – smärtsam, men måste sägas) . En bro till nästa generations Ethernet-teknik – den förbättrade mittplan prestanda kommer att stödja nästa generations 40 Gb Ethernet, tillsammans med 16 Gb FC och se till att c7000 kunder smidigt kan flytta till nästa prestanda platå utan att störa sina kortfristiga placeringar. ; En fortsatt engagemang för Virtual Connect – förbättringarna i VC release 4 är betydande, och kommer att göra många aspekter av att konfigurera och hantera VC, särskilt i VMware-miljöer, som är förmodligen de flesta distributionsscenario för C7000 idag och i framtiden .; ett tydligt tecken på att servergruppen inte har förlorat sitt fokus – i tidigare inlägg om effekterna av HP: s ledning och ekonomiska fiaskon, förklarade jag att de centrala produktgrupperna var fortfarande kompetent och fokuserad. Jag ser detta meddelande som en klar tecken på detta fokus. Även om det är omöjligt att avgöra om beslutet eller inte för att förbättra snarare än att ersätta drevs enbart av pragmatiska produktplanering eller delvis påverkas av budgetbegränsningar, det ser ut för mig att vara en mycket noga målinriktade förbättringar som levereras av en grupp människor som har hållit sina huvuden och fokuserade på sina kunder under de senaste ett till två år, oavsett vad deras ledningen har varit upp till.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning