HP slår ut IBM för ATO affär

Efter en lång förhandlingsperiod, har den australiska Beskattning Office (ATO) valt en föredragen anbudsgivare för sin centraliserade dator bunt.

HP Enterprise Services (tidigare känd som EDS) slå ut IBM som föredrog anbudsgivare för lukrativ affär. EDS var tidigare ATO främsta IT-leverantör, vilket ger slutanvändaren computing och hanterade nätverkstjänster samt centraliserad datoranvändning. Det var dock stort kontrakt delas upp i tre mindre buntar. Optus vann lyckades nättjänster del och slutanvändaren delen gick till Lockheed Martin.

Den centraliserade dator Kontraktet är inställd på att inkludera tillhandahållande och stödtjänster för stordator, mellanregister datalager, lagring och säker gateway, liksom datacenter, nätverk och förvaltning.

ATO kommer nu verkstad en slutlig överenskommelse med dess föredragna anbudsgivare och räknar med att teckna avtal i december.

Även HP har kommit ut på toppen i det här fallet, har skattebyrån anges att det kan återinföra andra nominerade anbudsgivare om det inte kan nå en “value for money proposition med den föredragna anbudsgivaren”.

Andra nominerade anbudsgivare ingår IBM Australien, CSC Australien och Lockheed Martin Australien. De två sistnämnda återtog sin kandidatur i slutet av förra året.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand