HTC lovar att bekämpa försäljningsförbud i Tyskland över Nokias NFC-Bluetooth överföring patent

HTC: s försäljning av mobiltelefoner i Tyskland hotas efter en domstol i landet förra veckan rensas Nokia att genomdriva ett förbud mot HTC produkter som åsidosätter en Bluetooth och NFC dataöverföring patent.

Patentet i fråga, EP 1 148 681, omfattar överföring av information nätverksresurser mellan mobila enheter och kunde se ett antal HTC-enheter, inklusive dess flaggskepp HTC One smartphone, blockerad från försäljning i Europas största marknad.

Beslutet av den regionala domstolen i München har lämnat Nokia sin andra betydande patent seger över HTC: s Android-enheter i så många veckor.

Tidigare i december samma domstol beviljade Nokia rätten att genomdriva ett föreläggande och begära skadestånd för HTC-enheter intrång USB-patent EP 1 246 071, som omfattar en metod för att konfigurera två enheter med en USB-anslutning.

Även Nokia kan genomdriva ett föreläggande på HTC: s intrång produkter, kommer det finska företaget måste lägga en € 400 bindning till fullfölja förbudet, och enligt HTC skulle något föreläggande endast gälla HTC sig i Tyskland, vilket innebär att dess kunder, till exempel som bärare och återförsäljare, kan fortsätta att sälja de intrångsgörande produkterna.

HTC kan också ha föreläggande upphävas om det lyckas överklagar beslutet, som man planerar att göra tillsammans med en separat utmaning för giltigheten av Nokia patent. HTC undersöker också möjligheter att ändra sina enheter att kringgå patent.

“Förutom att tilltalande dagens beslut, kommer vi att fortsätta med vår invaliditets mål som pågår vid den tyska federala patentdomstol” HTC sade i ett uttalande.

Även om vi tror att första instans borde ha sid med HTC i frågan om överträdelsen, trots överklagandet som vi kommer att lämna, vi också undersöka möjliga ändringar för våra mobiltelefoner för att undvika intrång i patentet i fråga.

HTC sade att ett antal enheter befanns intrång i patent men varken det eller Nokia har sagt vilka enheter påverkas.

Nokia säger att det har nu visat sig HTC har överträtt på sju patent i separat domstol över Tyskland, Storbritannien och USA International Trade Commission.

Strax före jul, HTC undan ett eventuellt förbud, på brittiska försäljningen av HTC One mini efter den brittiska High Court fann flera av sina enheter med Broadcom och Qualcomm chips intrång på ett av Nokias trådlösa patent.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Mer om den här historien

Nokias HTC One Mini försäljningsförbud välte i Storbritannien, Nokia vinner tyska försäljningsförbud på HTC med batteri patent föreläggande, Nokia filer passar mot HTC, RIM och Viewsonic

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7