Huawei MateBook omdöme: Elegant Windows 10 tablett med en bristfällig tangentbord Review

Surface Pro formfaktor är perfekt för mobila människor som mig som vill ha en kraftfull dator som är lätt att bära på en daglig pendla eller cross country flygning. Förutom att vara tunn och lätt, med en fullständig dator som inte kräver att du kompromissa innebär att du kan använda samma dator på vägen eller på kontoret med en dockningsstation lösning.

Med den fortsatta framgången för Surface Pro linje och utvecklingen av Microsofts modeller har vi sett andra inleda fullständiga Windows-datorer med en liknande formfaktor. Jag testade Dell XPS 12 2-i-1 och Samsung Galaxy TabPro S, men kunde inte ge upp min Surface Pro 4 för heller. För de senaste veckorna har jag använt Huawei MateBook och beslutade jag fortfarande inte ge upp Surface Pro 4.

Huawei MateBook, som Samsung Galaxy Tab S Pro, är inriktad på en optimal tablett upplevelse med tangentbordet fäste tjänar som en dålig försök till att göra enheten en bärbar dator. webbplatsens Adrian Kingsley-Hughes har också en Huawei MateBook och postat sina första intryck i förra veckan, skriver att MateBook har iPad kvalitet med Windows 10 kapacitet.

Huaweis senaste telefoner, bland annat Huawei P9, har fantastisk byggkvalitet och samma metall och glas Contruction med uppmärksamhet på detaljer finns på Huawei MateBook. Om du letar efter en Windows Tablet PC, då Huawei MateBook bör definitivt vara nära toppen av listan, särskilt på rimligt pris tas ut av Huawei för de olika modellerna.

Huawei MateBook har en 12 tums IPS TFT LCD-skärm med en upplösning på 2160 x 1440 pixlar. LCD-skärmen ser bra ut, vilket ger realistiska färger och tillräcklig ljusstyrka. Jag tycker särskilt att använda bildskärmen med de fyra sido ramar endast var mäter ca 10 mm. Detta är precis tillräckligt ram för att stödja hålla tabletten i handen, samtidigt som ungefär hälften av vad vi ser på ytan Pro.

Översynen Enheten har en vit ram runt skärmen, med en guldmetall tillbaka. Det finns också en variant med en svart ram och grå metall baksidan.

En fem megapixel framsidan kamera är centrerad på den övre mitten ovanför skärmen, när den är placerad i liggande läge.

Dubbla stereohögtalarna är placerade på toppen med strömbrytaren precis till höger om den högra högtalaren. Volymknappar finns på den övre högra sidan med en cool Windows Hej fingeravtryck aktiverad skanner installerad mellan de två strömbrytarna. Det har fungerat med 100 procent noggrannhet under rättegången.

Den enda porten på MateBook, en USB Type-C en, återfinns på den nedre högra hörnet. En 3,5 mm hörlursuttag ligger på den övre vänstra sidan av MateBook.

Hårdvara

Processor: Intel Core m dual core (granskning enhet: M5 1,10 GHz med Turbo Boost upp till 2,7 GHz), Display: 12 tum 2160 x 1440 pixlar IPS LCD 10-finger multi-touch, Operativsystem: Windows 10 Home; RAM: 4GB (alternativ för 8GB), Lagring: 128GB interna (alternativ för 256 och 512), Kamera: Front inför 5 megapixel, portar: Enkel USB Type-C, Batteri: 4430 mAh, Mått: 278,8 x 194.1 x 6,9 mm och 640 gram

Kärn m3, 4GB RAM, 128GB SSD: $ 699; core M5, 4GB RAM, 128GB SSD: $ 849; core M5, 8GB RAM, 256 GB SSD: $ 999; core M5, 8GB RAM, 512 GB SSD: $ 1199

Fyra guld kontaktpunkter, som används för att göra anslutningen med folio tangentbord, är placerade på mitt botten, under Huawei varumärke.

Det finns ingenting på baksidan, med undantag för Huawei namn och logotyp centrerad på nedre delen av ryggen. Jag är mycket glad över att se en tillverkare lämna ut en bakre kamera på en tablett. Jag har aldrig använt en och ser inget praktiskt behov för en sådan kamera. Ryggen är aluminiummaterial och det känns rock solid. Framkanterna är avfasade och polerad. Den MateBook är endast 6,9 mm i tjocklek och känns fantastiskt i handen. Det är en prisvärd tablett som känns dyrare än att bygga, vilket är typiskt för Huaweis senaste smartphones.

Som ni kan se i specifikationerna nedan Huawei MateBook jämför noga på Samsung Galaxy TabPro S.

Huawei har tre valfria tillbehör för MateBook, men att njuta av hela upplevelsen du sannolikt kommer att vilja åtminstone två av dem. Jag är inte säker på om vi kommer att få se tredjeparts keyboard, men jag hoppas att en av tangentbords tillverkare steg upp till plattan och erbjuder ett bättre alternativ än Huawei Portfolio tangentbordet.

Portföljen Keyboard är en $ 129 tillbehör, finns i svart eller brunt pleather. Jag testade den svarta med guld MateBook. Tangentbordet fäster via magnetiska dockningskontakten på botten och skärmen stängs av när du stänger locket.

Det finns två tillgängliga vinklar för att stötta upp din MateBook, en tillbakalutad ca 15 grader och den andra tillbaka cirka 30 grader. Tyvärr har magneterna på baksidan inte göra mycket för att hålla MateBook på plats och jag har haft MateBook upprepade gånger floppen ner på bordet som folio glider upp och på baksidan. Samtidigt försöker att skriva denna översyn på Sounder tåg, floppade folio ner och MateBook faktiskt tog en torktumlare ner på golvet i tåget. Den överlevde oskadda, men tangentbordet designen är fruktansvärt för stöder upp MateBook.

Tangentbordet liknar den sista generationen Microsoft Surface Type Täck med stora tangenter som är nära placerade tillsammans. Key är stor och jag kunde skriva snabbt på tangentbordet.

Styrplattan stöder gester med upp till fyra fingrar och är mycket stor, större än min Surface Pro 4 Typ Cover. Det är också en bakgrundsbelyst tangentbord, vilket är något som tjänar mig väl. Om Huawei hade bara en mer solid strategi för att stötta upp MateBook, då tangentbordet kan vara en värdefull tillbehör.

Huawei MatePen är en cool valfri penna som är avsedd för företaget. Det laddar via microUSB att ge upp till 100 timmars användning. Toppen är avtagbar så att du kan komma åt microUSB laddning port samtidigt som du trycker på knappen på sidan av den övre delen vänder på ett praktiskt laserpekare. Mina hundar älskade jagar ljuset, men jag tyckte också att det praktiskt att använda samtidigt som den ger en presentation.

Medan den övre knappen aktiverar laserpekaren, det finns två knappar ner lägre på MatePen där pekfingret vilar. Den nedre knappen är rader knappen medan den övre knappen aktiverar högerklicka åtgärder. Du kan hålla ned, enda press, och dubbeltryck dessa knappar för att utföra olika åtgärder, inklusive rulla upp och ner dokument och webbsidor, fånga skärmdumpar, öppna OneNote, och mer.

Den MatePen ger över 2048 nivåer av känslighet med en reserv spets i förpackningen. Du kan köpa MatePen för $ 59 och om du planerar att ta några anteckningar så är det en värdig tillbehör.

Min Surface Pro 4 används som min primära hemdator för så en dockningsstation lösning är avgörande för mig. Huawei har tillgängliga MateDock och om du köper bara ett tillbehör och måste använda MateBook som mer än en mobil dator Jag rekommenderar detta $ 89 tillbehör. Den MateDock levereras med en pleather magnetisk fall som håller MateDock, MatePen, microUSB till USB Type-C-kabel och USB till microUSB-adapter.

Den MateDock har en HDMI och VGA-port i ena änden med två USB 3.0-portar, en Ethernet-port och en USB Type C-porten på den andra änden. Det är också en kort USB Type-C kabel ansluten till MateDock så att du kan ansluta dockan till din MateBook.

Huawei MateBook kör Windows 10 Home och Professional. Översynen enhet som jag testade kör hem och jag har personligen inget behov av Pro-versionen av Windows. En stor del av den MateBook är att det är en Microsoft signatur enhet så det finns ingen bloatware installerat på datorn. Du får en ren Windows 10 enhet som du kan ladda upp till ditt hjärtas önskan.

Det enda som installeras av Huawei är praktiskt MateBook Assistant, som är helt enkelt en HTML-formaterade användarhandbok som innehåller information om tillbehör och vissa grundläggande Windows 10 funktioner.

Samsung Galaxy TabPro S, Dell XPS 12 2-i-1, och Microsoft Surface Pro 4 är alla konkurrenter till Huawei MateBook. Galaxy TabPro S och Huawei MateBook är de två optimerade för tablett användning så om du letar efter en Windows 10 tablett bör du överväga en av dessa två enheter.

Medan jag njuter av att ha en tablett som kör en fullständig version av Windows, jag tillbringar större delen av min tid med mina bärbara datorer som är anslutna till ett tangentbord. Surface Pro 4 är bäst för mig, men om jag var en tablett kille skulle det vara svårt att välja mellan MateBook och Galaxy TabPro S.

Huawei MateBook kommer att finnas tillgänglig från 11 juli på Microsoft Store och via andra online-butiker. Det finns fyra konfigurationer av Huawei MateBook

Om du köper MateBook från Microsoft Store, det finns en speciell lanseringserbjudande där du kan få 40 procent av en MatePen, MateBook Folio tangentbord, eller Microsoft Office när du köper en MateBook.

Jag flyttade min Surface Pro 4 av mitt skrivbord och ställa in Huawei MateBook som min primära hemmakontor och mobil dator för senaste veckorna. Jag använde den under mina två timmars tåg pendla och medan på kontoret. Huawei annonserar upp till nio timmars batteritid för arbete och tio timmar för video. Jag kunde gå en hel dag av arbete, använder enheten på och av, men tvivlar på att det faktiskt skulle kunna gå tio timmar med video spelas. Jag såg en film och såg batteriet går ned cirka 30 procent i ett par timmar.

Huawei MateBook är en fläktlös enhet med 80-skikt värmeöverföringsteknik. Medan min Surface Pro 4 fläkten ofta snurra upp och vara lite högt, det var roligt att ha en sådan lugn plattform med MateBook.

Fingeravtrycksläsare utförs felfritt och var min bästa metoden för att låsa upp enheten. Formfaktorn är fantastisk och det är fantastiskt att se tillverkare utmanar Microsofts Surface-enheter som jag brukade tänka sätta ribban för väl utformade datorer.

Jag fick ett par filmer på MateBook, men när jag hade MateDock samband med Superman vs Batman spela på MateBook display (hämtat film och inte streaming) och Microsoft Edge webbläsaren och fyra flikar öppna på min externa Dell display jag noticsed några pauser och nedgångar i filmen och i webbläsaren. Bara denna enkla tasking tycktes trycka Core m5 processor.

Sammantaget jag haft min tid med Huawei MateBook, men vill se en bättre tangentbord lösning och införandet av MatePen eller MateDock med ett köp av MateBook.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Specifikationer

Tillbehör

programvara

Konkurrens

Pris och tillgänglighet

Dagliga erfarenheter användnings

huawei Matebook