Huawei P9 Plus recension: Större, med mer RAM-minne och lagring, och bättre högtalare Review

Huawei har gått till stan med sin nya P9 luren familj, släppa den i “vanliga”, Plus och Lite-versioner. Vi gillade 5,2-tums P9 när vi ses det, och i många avseenden 5,5-tums P9 Plus är samma handenhet writen stor.

P9 Plus ser varje tum en high-end telefon. Dess aluminium unibody chassi ger skydd, medan mobiltelefonen är (mycket) tunna och bekväm att hålla. Sitt Huawei P9 och P9 Plus sida vid sida och det är svårt att upptäcka eventuella skillnader mellan de två bortsett från storlek. Även detta är minimal: det 5.2in. P9 åtgärder 70.9mm av 145mm av 7mm och väger 144 g, medan 5.5in. P9 Plus mäter 75.3mm av 152.3mm av 7mm och väger 166g.

5,5-tums Huawei P9 Plus ser ut och känns mycket lik sin 5,2-tums P9 stall.

Det finns knappt några skillnader i utformningen över de två P9 modellerna. På mina två recensionsexemplar, det var en mer borstat utseende baksidan av P9 Plus och en röd kant till den texture strömbrytaren som inte finns på den vanliga P9. Dessa är knappast viktiga differentiators, dock.

P9 5,2-tums full-HD (1920 x 1080) skärm ger en pixeltäthet på 423ppi använder en IPS-panel. Den större 5,5-tums P9 Plus har samma upplösning och därför en något lägre 401ppi pixeltätheten, och använder en Super AMOLED panel. P9 Plus pixeltäthet kanske inte matchar dagens flaggskepp telefoner (Samsung Galaxy S7 erbjuder 577ppi, till exempel), men skärmen ger helt acceptabelt text och foto / video bildkvalitet.

Skärmen stöder Huawei presskontakttryckkänsliga kontroller, vilket gör att du kan trycka ner på skärmen för att få saker att hända. Till exempel, när du trycker hårt på en ikon hem-skärmen en undermeny med alternativ dyker upp, som erbjuder alternativ som är specifika för den aktuella appen. Tryck Touch, som inte finns på den ordinarie P9, aktiverar också upp till vänster och höger hörn av skärmen för att starta ett par användardefinierade applikationer.

Fingeravtrycksläsaren på baksidan kan också användas för ett antal genvägar, inklusive att hålla ner för att svara på ett samtal, ta ett foto och stoppa ett larm.

Och om du hittar skärmen lite för stor för enhandsanvändning, en snabb svep åt vänster eller höger på navigeringsfältet längst ned på skärmen krymper det till ungefär två tredjedelar av skärmytan.

Tryck Tryck i aktion: Håll en ikon hem-skärmen och få en undermeny med val (till vänster). Olika rörelsekontrollmöjligheter (höger).

Huawei P9 Plus (64 GB, kvarts grå)

Huawei P9 kamera djupdykning: Är Leica varumärket och dubbla kameradesign värdig hype, OnePlus tre omdöme:? Det bästa smartphone i sin prisklass, Flir en översyn: Termografi på din smartphone

Allt detta bara skrapar på ytan av vad Huawei bidrar till dess handenhet när det gäller kontroller och extramaterial. Det finns en hel rad av rörelsekontroller som väntar på att slås på och av, inklusive minst framgångsrika av alla Huaweis idéer – Knuckle Sense gester. Du kan till exempel slå på skärmen två gånger med en knoge att ta en skärmdump, eller identifiera en skärmyta för en skärmdump genom att dra den med en knoge, och även använda två knogar att starta – och sedan stoppa – en videoinspelning om vad som förekommer på skärmen.

P9 Plus har samma CPU / GPU combo som P9, Huaweis Kirin 955 okta-core processor och quad-core Mali-T880 GPU, men större luren har 4GB RAM jämfört med P9 s 3GB. Huawei har också lagt mer intern lagring, öka P9: s 32GB upp till 64 GB, som 51.5GB var fri i min recension prov. Det finns microSD-kortplats, så mer lagringsutrymme kan läggas till vid behov. Detta ligger i SIM-caddy, upptar en kortplats som i vissa telefoner fungerar för att tillgodose en andra SIM. Inte här, men: detta är en one-SIM, en MicroSD-kortplats enhet.

Som med P9, är huvudkameran en enastående egenskap hos P9 Plus. Det finns dubbla linser, utfodring två 12-megapixelsensorer – en monokroma och en RGB – som levererar sammansatta bilder. Svagt ljus, i synnerhet påstås vara överlägsen, och hela bildalstringsdelsystemet har samar konstruerad med Leica.

Kameran kan visa sig vara ett prov för vissa användare. Som redan nämnts, Huawei älskar sina tweaks, och kameran har ett brett utbud av alternativ. Vad Huawei samtal “pro-läget” inkallas med ett svep uppåt från botten i sökarläget. Detta ger åtkomst till inställningar som ISO, AWB och slutartid. Det finns ytterligare inställningar snabbåtkomst tillgängliga från toppen av sökaren skärmen, inklusive en ganska kul bokeh effekt med ett reglage för att styra hur suddig out-of-fokusområden är.

Sotning vänster från sökaren tar upp ett antal en-tap markeringar för olika typer av fotografering, medan sopning höger öppnar ett stort antal ytterligare inställningar.

Kamerafotograferingslägen (vänster) och inställningar (till höger).

Det är en hel del för icke-kameran fläkt för att ta itu med, och den främre kameran lägger ytterligare flashiness i form av en rad lägen som “perfekt selfie” och “standard skönhet”. Det finns även ett reglage på skönhet läge (hur vacker vill du vara idag?) Och en rad ytterligare inställningar, inklusive “skönhet video”, selfie timer, förmågan att automatiskt fånga när leenden upptäcks och … ja, du får idén.

Den goda nyheten är att kameran inte fungerar bra, och dess prestanda i svagt ljus är särskilt tillfredsställande. Hur mycket alla extrafunktioner kommer att vänja i den verkliga världen, men jag är inte säker. Många människor fortfarande vill bara peka-och-skjut-stil fotografering.

Android 6.0 är förstärkt av ett stort antal tweaks och add-on program som artighet av Huaweis Emotion UI eller EMUI, nu på version 4. Många människor kritiserar detta för att sakna en separat program område och i stället tvinga alla program på en startskärmen. Jag tyckte inte om det själv först, men är nu används till hur det fungerar.

När det gäller resten av vad Huawei har gjort till Android, det finns inte mycket bloatware, och vad som är här är i stort sett användbar. En filhanterare kommer väl till pass, och IR-sensorn på den övre kanten kan användas för att fjärrstyrda enheter runt huset tack vare en app som stödjer detta. WPS Office är användbar, även om det naturligtvis finns det gott om andra liknande program och onlinetjänster för att skapa dokument.

Ljudkvaliteten från handenhetens framåtvända stereohögtalare är anmärkningsvärt bra. Audio är något tinny på högsta volym, men annars helt acceptabelt för att titta på video utan ett headset (när omständigheterna är socialt acceptabelt, naturligtvis).

Batteritiden är ganska bra. P9 Plus 3,400mAh batteri är större än P9 s 3000mAh cell och regelbundet hållit mig går för en och en halv mellan laddningarna, vilket placerar det över genomsnittet jämfört med andra telefoner jag har testat med liknande mönster vanliga användnings dag och. Snabb kostnadsfri support också välkomna – men observera att P9 Plus har en USB-C-port.

5,5-tums Huawei P9 Plus är precis lika imponerande som 5,2-tums P9, samtidigt som mer RAM och intern lagring, och bättre högtalare. Dual-lins Leica-co-engineered huvudkameran kommer att tilltala många, men P9 Plus har mycket mer att gå för det, inklusive en flexibel och lyhörd fingeravtryckssensor, verkligen användbara tryckkänsliga skärmen funktioner, fast byggkvalitet och bra batteritid .

Läs mer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator