Hur mycket vi älskar vår Wi-Fi? Tillräckligt för att överge säkerhet och byta hotell och flygbolag

Xirrus, en högpresterande trådlös nätverksleverantör, avslöjas i I ts där trådarna End Survey som vi verkligen, verkligen älskar vår Wi-Fi.

Behovshierarki för 21: a århundradet Hur mycket? I denna undersökning av 300 nordamerikanska och europeiska Wi-Fi-användare, Xirrus fann att en stor majoritet av konsumenterna, 76 procent, att ansluta till Wi-Fi utanför sitt hem på en regelbunden basis. Hemma, 94 procent använder Wi-Fi.

Det kommer förmodligen inte som någon överraskning. Men Xirrus upptäckte också att medan de flesta svarande, 79 procent, tycker inte att Wi-Fi är säker, det kommer inte att stoppa dem från att använda den. Majoriteten av användarna, 62 procent, fortfarande ansluta till Wi-Fi och hoppas på det bästa.

Dessutom, mer än hälften, 66 procent, av resenärerna skulle ändra hotell för en bättre Wi-Fi-upplevelse. Jag inte bara vet att jag skulle har jag faktiskt gjort det. Dessutom skulle 49 procent ändra sin föredragna flygbolag leverantör om de visste att de skulle få bättre Wi-Fi.

Vi hatar när vi har dålig Wi-Fi. 84 procent av de tillfrågade rapporterade dålig Wi-Fi har hållit dem från att göra sitt jobb. Som någon som gör en hel del arbete på väg kan jag bara säga “Amen!”

Om det fanns en förändring jag kan göra de flesta av de handels-shows teknik jag delta, skulle det vara bättre Wi-Fi. Även idag, med 802.11n överallt och 802.11ac sätts in, inte Wi-Fi alltför ofta vid konferenser.

Det beror på, i dag, 90 procent av konsumenterna äger åtminstone en ansluten enhet, t ex en bärbar dator, smartphone eller surfplatta. För företagsanvändare på vägen, det är 100 procent eller nära nog inte spela någon roll. Genom min räkning, jag bär minst tre Wi-Fi anslutna enheter när jag arbetar på distans: en bärbar dator, en tablett, och en smartphone.

Märkligt nog Xirrus fann också att en överraskande antal Wi-Fi-användare, en av tre, äger också en bärbar enhet av något slag, såsom Smartwatch eller träningsband. Skiva Intelligence påståenden att Apple Watch försäljningen kan ha minskat med 90 procent sedan starten kan vara förhastat.

Sätt ett par tusen användare med alla sina enheter på ett ställe, och det är inte konstigt att Wi-Fi inte så ofta att leva upp till våra krav. Det kommer bara att bli värre. ABI Research uppskattar att mer än 2,3 miljarder Wi-Fi-enheter såldes enbart 2014. Kasta i alla sakernas Internet enheter, en marknad IDC räknar med att slå $ 7,1 biljoner 2020, och det finns helt enkelt inte tillräckligt trådlös bandbredd att gå runt.

802.11ac Wave 2, vilket möjliggör tre Wi-Fi-klienter som ska serveras samtidigt från en enda åtkomstpunkt kan inte komma snart nog. Naturligtvis, för att stödja 802.11ac Wave 2, inte bara måste vi få nya Wi-Fi redskap, vi måste också bygga ut vår trådbunden infrastruktur för att stödja vår ändlösa trådlösa data hunger.

Xirrus, vilket naturligtvis har ett eget intresse av att sälja ditt företag nya Wi-Fi-utrustning, säger “Den traditionella metoden att uppgradera var 5 år till nästa Wi-Fi-standarden [802.11ac Wave2] är inte längre tillräckligt bra.” De är inte fel.

Som Shane Buckley, Xirrus VD sade i ett uttalande: “Vi är nu mer än någonsin en mobil, trådlös ständiga samhälle. Spridningen av Wi-Fi-anslutna enheter i kombination med förväntningar om orubbliga anslutning har satt ökad efterfrågan på Wi-Fi nätverk överallt. det är ingenstans detta tydligare än i företaget. ”

Så oavsett om du är en VD eller bara en ödmjuk nätverkstekniker, gör dig redo att uppgradera ditt nätverk. Användarna inte bara älskar sin Wi-Fi, de behöver det, och deras data krav endast kommer att växa allt högre.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Lanseringen av $ 200 enhet för att få tillgång till Wi-Fi anonymt mystiskt stoppas i dess spår, Linksys ger snabbast Wi-Fi-router någonsin på marknaden, skyltas Microsoft Wi-Fi-tjänst är på gång

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden