IBM klockor i med nya Linux klocka

IBM visar den nya vakten vid CeBit, mässa. Även om klockan är en teknisk demonstration och är inte, försäljning – batteriet varar bara två timmar – det är mycket närmare en kommersiell, produkt än IBM: s skrymmande, första generationens modell.

Internet-aktiverade klockor är en populär publicitet gimmick, men IBM konkurrent Hewlett-Packard arbetar på ett i samarbete med schweiziska urmakare Swatch som HP löften i slutändan kommer att bli en verklig produkt.

Höjdpunkten i IBM: s klocka – förutom nyhet plugga ett operativsystem konstruerat för servrar i en dator som är mindre än en, Oreo kaka – är dess ljusa OLED (organic light-emitting diode) display.

Displayen crams en rad 640 x 480 bildpunkter i en urtavlan bara, 0,65 inches tall med 0,87 inches bred, sade Chandra Narayanaswami, chef för IBM Research Division s bärbara datorer program. Pixlarna är så liten, att stänka dem ger omdömesgillt illusionen av förmågan att visa en, olika nyanser av grått, sade han.

Narayanaswami visade ett litet spel och en visning av en bild samt; mer traditionella tidtagning funktioner för klockan. Klockan var två år i utveckling, tillade han.

De guldgula pixlar mot den svarta bakgrunden inte bara är mycket lättare att läsa än den leriga liquid crystal display av den första vakten, men, de förbrukar mindre ström, sade Narayanaswami. Det är viktiga med tanke kraftbegränsningar i en klocka.

Klockan batteri tar ungefär två timmar, sade Narayanaswami. Men förbättringar i mjukvaran gör en skillnad. Till exempel genom tuning Linux, har IBM ökat batteriets livslängd av den ursprungliga Linux watch, från ca 4 timmar till 6, sade han.

IBM förutser en dag när en sådan klocka skulle ha en veckas batteri. Som en handdator, kan det laddas i en vagga under natten, där det skulle få nya uppdateringar som trafikrapporter för, dess ägare.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

IBM: s nyare klockan har 8 MB standardminne samt 8 MB flashminne, som håller reda på data även om klockan batteriet tar slut juice.

Det är standard Linux; kärna med några få ändringar “, säger Narayanaswami.” Vi har gjort en del energispararbete.

Med hjälp av filter och andra justeringar, senare versioner av OLED-display kommer att ge full färg, förutspådde Narayanaswami.

IBM är en stor hjälpare av Linux, en klon av Unix som har blivit populär bland de flesta större datorföretag,. IBM har partnerskap med Linux företag Red Hat, SuSE, Caldera Systems och Turbolinux.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec