IBM öppnar multimiljon dollar FoU-labb

IBM har officiellt öppnat sin forskning och utvecklingslaboratorium i Melbourne i dag, som kommer att användas av bolaget och dess partner vid University of Melbourne för att fokusera på forskning som överbryggar traditionell teknik, som elektricitet, med nyare, Internet-baserade tekniker.

(IBM-logotypen bild av Patrick, CC BY 2,0)

Anläggningen öppnades av Federal Innovation minister Senator Kim Carr och den viktorianska Premier Ted Baillieu, och väntas sysselsätta cirka 150 forskare under de kommande fem åren.

Brittiska samväldet regeringen har gett $ 22.000.000 mot anläggningen, efter sitt löfte att investera i forskning och utveckling förra året. Den innehåller stöd för 38 doktorander över fem år.

“Detta är en förstklassig forskningsanläggning som kommer att öka Australiens stark forskningsbas och attrahera de bästa medarbetarna från Australien och runt om i världen”, säger Carr.

“Jag är glad att IBM redan har börjat montera en världsklass laget, både lokala och internationella forskartalanger. Det kommer att ge doktorander möjlighet att uppleva forskning på världsnivå.”

Baillieu sade att anläggningen var i ett utmärkt läge för att främja samarbete mellan regeringen, industrin och forskarvärlden.

“Dagens öppning, och denna investering av IBM, bevisar återigen att Melbourne är en viktig regional knutpunkt för global innovation och teknik R & D,” sade han.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Carr sade att regeringen var nöjd med att en av anledningarna till att IBM drogs till Australien var utrullningen av National Broadband Network (NBN).

IBM har tidigare samarbetat med universitetet på en $ 100.000.000 projekt för sin viktorianska Life Sciences superdator. Den viktorianska revisor general har ifrågasatt om lämpliga upphandlingar var på plats (PDF) för att se till att $ 50.000.000 investerat staten var effektivt spenderade.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec