IBM: s Rometty pitches “högt värde innovation”, nygamla $ 4 miljarder mer i tillväxtföretag

IBM vd Virginia Rometty sade företaget är om “högt värde innovation” fokuserar på företaget och kommer att plöja $ 4 miljard på områden såsom analys, moln, mobil och säkerhet att växa.

Rometty tal på torsdag med Wall Street (se Webcast) kommer under en övergångsperiod för IBM. Företaget är att se intäktsminskningar i de flesta enheter som övergångar till nya företag såsom mobil, moln, e-handel, analys och kognitiv computing. IBM vd Virginia Rometty, IBM

IBM VD syftar till att ge “klarhet i IBM: s framtid” och markera framsteg på väg in i områden som moln, e-handel och kognitiv computing. Till exempel är hårdvara mindre än 10 procent av IBM: s verksamhet som “strategiska imperativ” stod för 27 procent av omsättningen. Under de närmaste 4 åren räknar IBM tillväxtföretag kommer att vara 40 procent av omsättningen.

Rometty sade också att IBM kommer att ge information om var man hoppas att differentiera sina tillväxt företag och partner där det är vettigt. Rometty sade Apple partnerskap är början på strategiska affärer att växa verksamheten. IBM: s senaste avtal med Softbank för Watson är ett annat exempel. Rometty sade också att hon ville analytiker att prova Watson att uppleva kognitiv computing. IBM sade också att det skulle kommunicera oftare och göra djupa dyk på tillväxt företag.

IBM återuppfunnit “, sade hon.” Vi sitter i en unik position i näringslivet och teknik.

I stort sett Rometty slår tre teman för aktieägare och Wall Street som hon beskriver en översiktsplan för företaget. Dessa kulor är

När det gäller den ekonomiska sidan av ekvationen är IBM som syftar till att öka intäkterna i ensiffriga tal med tvåsiffriga vinst per aktie tillväxt. Rometty hävdade att IBM: s intäkter minskade under 2014 har delvis konstruerad av företaget att gå in på nya marknader.

Företaget huvudsakligen bibehållit sina senaste beräkningarna. Vad är värt att undersöka är hur IBM planerar att leverera de långsiktiga finansiella mål.

IBM kommer att öka utgifterna och flytta $ 4 miljard in strategiska imperativ. Denna investering omfattar inte förvärv,. Fortsätta att förnya i kärnportföljen inom allt från mjukvara till stordatorer till lagring och tjänster;. Bygg en ny tillväxtstrategi kring öppna ekosystem och partnerskap. (Partnerskap är) “ett sätt att tjäna pengar på vår innovation och skala den. Det började med Apple partnerskap, men Watson och Softbank är ett annat exempel,” sade Rometty.

Big Blue söker följande från sin kärnverksamhet

Men den framtida tillväxten för IBM kommer att vara i molnet, mobil, säkerhet och analys samt partnerskap. Marknaden för dessa nya enheter är IBM: s kärnkunder — 80 procent av dessa företag distribuerar Big Blue tjänster, mjukvara och hårdvara.

En maskinvaru företag som är stabil och lönsam med IBMs nästa generations stordator Power 8 high end-servrar, kraftledning och programvara definierade lagrings körning 2015 avkastning,. En låg ensiffrig intäktstillväxttakten för sin mjukvaruenhet. IBM ser programvaruintäkter med en träff på grund av “flexibilitet som våra största kunder.” Med andra ord, är IBM villig att ge lite på försäljning av programvara om det kan hålla kunderna på sin plattform och dra in andra kärnverksamheter såsom tjänster,. Tjänster för att dra i stora uppgifter projekt samt moln distributioner. Låg ensiffrig intäktstillväxt är långsiktig prognos.

Den stora frågan är om IBM kan skilja från förpackningen på dessa marknader. Rometty och CFO Martin Schroeter satsar på det sättet.

Här är en titt på vad IBM ser som sin konkurrenskraft.

Elefanten i rummet under IBM: s investerar dag timing. IBM anges vad som verkar vara en realistisk plan, men det återstår att se hur mycket tålamod som finns i en tre års plan för att öka sin nya enheter.

se även

IBM: s Q4: Varje kärna enhet såg intäktsminskningar, IBM avfärdar massiva uppsägningar rapport som arbetskraft remixing fortsätter, Apple-IBM partnerskap: Apple bytet tidigt, Big Blues senare, årliga rit: IBM uppsägningar, omfördelning pågår, IBM bulks ut Watson för utvecklare med tal, visuellt och begrepps funktioner

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin