Indien 2G åter auktion kommer inte möta deadline

Indiens telekommunikation Department (DOT) berättar premiärminister Manmohan Singh att processen med återauktionering 2G-licenser kommer att ta mer än 13 månader. Detta innebär att det inte kommer att kunna hålla tidsfristen fyra månader som fastställts av Högsta domstolen, som tidigare denna månad återkallas alla 122 tillstånd som tilldelades sedan 2008 på grund av påstådd transplantat.

De ekonomiska tiderna anmälde lördagen som en ledande transportdepartementet tjänsteman sade, under en presentation för PM och andra ledande statsråd hade 3G auktioner fyllts i 688 dagar och man planerar att genomföra 2G bandbredd försäljning i 400 dagar.

Avdelningen är också söker Högsta domstolens godkännande för att förlänga tidsfristen för att avsluta auktionen, enligt rapporten. Landets telekomregulator, TRAI (Telecom Regulatory Authority of India) förväntas utfärda sina rekommendationer om auktionen inom de närmaste 60 dagarna, tillade den.

Enligt DOT, kommer den att behöva 95 dagar för att studera förslagen från Telecom Regulatory Authority of India, fastställa reservationspriset för bandbredd försäljning i samråd med andra departement, och få godkännande från ministrar som söker i alla spektrumrelaterade frågor. Efter det kommer det att ta ytterligare 245 dagar att slutföra auktionsprocessen.

Den tillade att regeringen måste ta ett samtal på den kvantmekaniska spektrum säljas, antalet block – oavsett om en per MHz basis eller 1,8 MHz eller 4,4 MHz block – och om etablerade och nya aktörer, som inte har en närvaro i Indien, kan delta i försäljningsprocessen.

Andra frågor som öde mobila tillstånd som utfärdats mellan 2001 och 2007 och om etablerade bör tas ut för etern de redan innehar, måste behandlas liksom, rapporterade ekonomiska tiderna.

På februari 2, styrde den indiska högsta domstolen att regeringen felaktigt utfärdat 2G-licenser på en först till kvarn-först-serve basis, och återkallade alla 122 licensavtal som utfärdats sedan januari 2008 –during besittningsrätt förre Telecom minister A. Raja – mitt anklagelser om bedrägeri i deras tilldelning. Befintliga 2G-licenser kan fortsätta sin verksamhet i fyra månader, varefter regeringen måste sätta licenser tillbaka upp för re-budgivning, beställt den.

Beslutet har kastat Indiens telekomregelstandarder i fråga, och träffade med bestörtning från teleoperatörer, inklusive Uninor – ett joint venture mellan norska Telenor och lokala fastighetsbolaget Unitech – som sa att det var som “orättvist behandlad” som det hade följt offentliga förfaranden, Wall Street Journal rapporterade sedan.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Förra veckan, Indien beskrivs en ny telekommunikationspolitik att ersätta den sista under 1999, som innehöll nya bestämmelser om gränser spektrum samt separata telekomlicenser från bandbredd sådana.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer