Iomegas NAS: är mainstream redo för nätverkslagring?

Är den genomsnittliga hushållet redo för en nätverksansluten lagringsenhet?

Iomega, ett EMC-företag, ser en möjlighet när det gäller att integrera konsumenter och en lagringsenhet som tillåter alla datorer i ett hem för att ansluta till samma lagringsenheten. Den här veckan lanserade företaget en nästa generations quad-drive desktop NAS apparat som bygger på EMC: s teknik i företagsklass lagring.

Enheten – officiellt kallas Iomega Storcenter ix4-200d – kommer i två terabyte, fyra-terabyte och 8-terabyte kapacitet och funktioner EMC: s Lifeline programvara, som är avsedd för plattformsoberoende stöd för PC, Mac och Linux-datorer.

Bland dess funktioner

Nätverksansluten lagring är inget nytt, men de som ser en framtid på konsumentmarknaden kan bara vara på något. Tänk på att många hushåll har nu flera datorer och att många hushåll sannolikt dela musik och fotobibliotek bland användarna av dessa olika maskiner.

Genom att lagra saker som låtar och bilder, samt viktiga dokument (arkiverade deklarationer, försäkringsdokument och så vidare), på en lagringsenhet annat än datorn inte bara gör dem tillgängliga för alla, men också tillåter dem att vara placerad vid en datorn går ner.

Kanske dessa enheter kommer också att hjälpa konsumenterna att äntligen ta regelbunden säkerhetskopiering av sina data på allvar.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Enhet-till-enhet replikering tillåter användare att säkerhetskopiera och kopiera filer mellan ix4-200d och annan NAS-enhet utan behov av en klientdator genom att inrätta automatiska säkerhetskopior eller med en QuikTransfer knapp på enheten, VMWare-ready-certifiering.: enheten är certifierad både NAS och iSCSI-lagring för VMware vSphere, Videoövervakning. stöder nätverks videokameror för övervakning i realtid och videoinspelning direkt till enheten utan behov av en dedikerad dator, stöd för Apples Time Machine tillåter Mac. användare som kör OS X 10.5 eller bättre för att automatiskt säkerhetskopiera sina system med hjälp av Apples inbyggda programvara.

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip