Jawbone meddelar UPP plattformen och förvärvar Bodymedia

Jag har försökt många aktivitets trackers, men efter lanseringen av den nya, Jawbone UP och, Android stöd, är det upp min självklara valet. Jawbone just meddelat sin nya UP Platform (PDF-fil) som tar upp ännu längre och låter 3: e parts utvecklare att integrera sina tjänster med alla de fantastiska data UPP fångar. Att fortsätta solidfying Jawbone plats i träningsmarknaden, de meddelade också förvärvet av Bodymedia.

Den senaste UPP programvara för Android och iOS är ganska stark i sig och jag speciellt som möjligheten att visa alla mina uppgifter och även dela delar av den med familj och vänner. Med det nya stödet UP Platform, ser vi 10 apps / tjänster vid lanseringen som du redan kan tänkas använda för din hälsa spårning.

De nuvarande 10 stöds appar och tjänster omfattar IFTTT, LoseIt !, Maxwell hälsa, MapMyFitness, MyFitnessPal, Notch, RunKeeper, Sleepio, Wello och Ings. Jag är ett stort fan av RunKeeper och nu när jag spåra mina körningar med hjälp av min MOTOACTV jag kan få dessa data till UP och har en enda plats att gå för alla mina hälsa och fitness spårning behov.

Stöd för dessa program startar på iOS, men du kan alltid använda en iOS-enhet (som iPad) för att ställa in integrationen och sedan visa data på en Android-enhet. Inbyggt stöd för Android är under utveckling.

Jag äger en Fitbit Aria skala, men kanske måste sälja det och flytta till en Ings skala eftersom jag träna för att hantera min vikt och njuta av användarvänlighet och insamling med en WiFi-skala. Några av de andra saker du kan nu göra med UP Platform, som anges i pressmeddelandet inkluderar

Jag är mycket intresserad av IFTTT funktionalitet och planerar att ställa upp några av dessa rutiner. Jawbone uppgav att de kommer att öppna upp API till fler utvecklare i framtiden så att vi kommer att få se stöd för UP expandera. Vilken av de 10 lanseringen tjänster intresserar dig?

Jag försökte en Bodymedia Fit-enhet i det förflutna och medan den samlar en häpnadsväckande mängd data, var jag inte ett fan av den övre armband metod för datainsamling och fastnat med armband eller clip-on enheter. Bodymedia är ledande inom hälsa spårning och har en av de största databaserna mänskliga sensordata med en registrering hos FDA som en klass II medicinteknisk produkt.

Bodymedia har nästan 300 utfärdas och patentansökningar så kombinerar sin teknik med Jawbone design kompetens är en spännande möjlighet. Bodymedia anställda kommer att ansluta Jawbone befintliga lag.

Logga en körning eller cykeltur med RunKeeper eller MapMyFitness, och visa dina träningsdata i UP, inklusive kartor över din rutt, för att se hur förra natts sömn kan ha påverkat hastigheten eller distans,. Steg på Ings skala och automatiskt importera din vikt in UPP, för att spåra det i samband med hur du sover, äter och rör sig, och få stöd från din upp lagkamrater när du arbetar mot ditt mål,. skapa knuffar använder IFTTT baserat på UP aktivitet, som textning du gå för en köra om vädret är soligt, eller tweeting på din träningspartner när du når 15.000 steg,. Komplett ett träningspass med en personlig tränare i ditt hem eller hotellrum med hjälp Wello och logga träningen direkt in UP.

Jawbone Up: Nya interna och attraktiv mobil app erbjuder ett elegant liv spårning (översyn)

Jawbone släppt Android app för upp, blir min främsta liv tracker

Jawbone Up: Nya interna och attraktiv mobil app erbjuder ett elegant liv spårning (recension), käkbenet släppt Android app för upp, blir min främsta liv tracker, Fitbit lägger Android direkt synkronisering stöd för Galaxy S III och Not II användare, Fitbit man lägger Bluetooth sync och tyst larm, ett liv tracker att köpa (recension), Nike droppar planer för Android Fuelband appen tid för Jawbone och Fitbit att intensifiera, Fitbit Ultra eller Jawbone up: Vilken uppfyller din livsstil spårning behov, Life-spårningsverktyg? för en bättre och friskare du: Fuelband, Fitbit, upp jämfört

Fitbit tillägger Android direkt synkronisering stöd för Galaxy S III och Not II användare

Fitbit man lägger Bluetooth synk och tyst larm, ett liv tracker att köpa (översyn)

Nike droppar planer för Android Fuelband appen tid för Jawbone och Fitbit att intensifiera

Fitbit Ultra eller Jawbone Up: Vilken uppfyller din livsstil spårning behov?

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

UP Platform

Bodymedia Acquisition

Livsspårningsverktyg för en bättre, friskare dig: Fuelband, Fitbit, upp jämfört

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

 berättelser