Kalgoorlie gruva finner nätverksredundans guld

Kalgoorlie Consolidated Gold Mines (KCGM) har gjort om sin datanätverk, ersätter Cisco med Nortel i en strävan att minimera driftstopp.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

En KCGM gruva, Credit: KCGM

För Kalgoorlie, är gruvans nätverksverksamhetskritiska, vilket gör att arbetarna för att spåra tillgångar som lastbilar och spadar, övervaka nivåer av damm och andra partiklar i luften för miljöändamål, liksom att hålla inventeringen up-to-date, medan fjärr platsen för gruvan gör att få ingenjörer och delar en svår uppgift.

KCGM tillträdande Nortel nätverk kommer att ersätta en Cisco-system, enligt Kalgoorlie senior informationssystem koordinator, Shaun Fessey. Den tidigare nätverket fungerade bra, tillade han, med gruvans uppgradering “bara en övning för att flytta till ny teknik”.

Beslutet att gå med Nortel var “enbart baseras på en förmåga att erbjuda redundans”, enligt Fessey.

Medan Cisco nätverk erbjuder också redundans, skulle kostnaden för ingenjörer har varit högre, sade han, med nätverks förändringar såsom att lägga till fler WLAN som kräver ingenjörer med en högre nivå av sakkunskap.

Med KCGM nuvarande set-up, när en kärna switch misslyckas nätet kommer fortfarande i drift, på grund av Nortels delade multikanal-teknik. “Det är smart nog att veta när det är förlorat länk till en annan switch”, säger Fessey.

En annan fördel med Nortel nätverk är dess säkerhetsfunktioner, som förvaltar nätverksåtkomst genom användarprofiler, sade Fessey. Däremot erkänner han att trots nätverket går live i september, säkerhetsfunktioner har ännu inte installerats.

Genomförandet och testning av nätverket tog två till tre månader – längre än väntat, på grund av en samtidig uppgradering av gruvans IT inklusive rörliga sina system från traditionella servrar till virtuella körs på blad hårdvara.

Kostnaden hårdvara för nätverket sprang till runt AU $ 200.000, enligt Fessey, medan kostnaderna programvaru bands upp i större uppgradering. Infrastrukturkostnaderna också figurerade i nätverksuppdatering: annan slinga av fiber lades för att möjliggöra redundans.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”