Kärlek “mutationer sprider sig, förväntar sig mer

Chef för X-Force anti-hacking grupp, Chris Rouland, sade att från och med 11 variationer hade identifierats och mer förväntades dyka upp under helgen.

Tech Industry, Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Start-Ups, Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien, Cloud, APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybrid moln

Variationerna inkluderar en förklädd som en bekräftelse på en mors dag present köp, som utgår all.bat and.ini filer.

Han sade att han var orolig för att masken lika gärna skulle kunna anpassas för att installera bakdörr program som Back Orifice eller Net Bus på infekterade system och ge en metod för dem att ständigt infekterad.

Även ur ett ingenjörsperspektiv Lovebug var ganska slarviga, var det också ganska “under drift”, vilket innebar att det skulle kunna användas för att leverera ett brett utbud av verktyg.

Ironiskt nog, vad som tycktes vara en bugg i masken gjorde det skicka ut mer post än den var programmerad att göra.

Love mask skickade ut sig till varje post i en Outlook adressbok, en brist i programmet gjorde det skicka mer än en kopia till vissa mottagare.

Rouland sade att han förväntade masken och dess derivat till “dröja ett tag” och folk bör kontrollera om antivirusuppdateringar två gånger en dag för närvarande och inte öppna några bilagor.

Trots masken är ansvarig för nedläggningen av 60 till 80 procent av e-postservrar i USA, sade Rouland han fortfarande inte övertygad om att detta skulle vara utbildningsmodell som behövs för att skaka människor till att bli mer säkerhet medvetna.

Jag tror inte att det gjorde tillräckligt skador. Skadan vi såg på torsdag var servrar går ner eller folk stänga ner dem innan de gick ner.

Många människor kommer inte få utbildade tills deras egna datorer blir blåst upp.

Han sade att även om masken stal lösenord och skickade dem till en e-postadress i Filippinerna, hade lite skador skett eftersom adressen hade stängts mycket snabbt.

Rouland sade medan denna mask var snabbast spridning i historien, bör människor förbereda sig för mycket värre.

Han sade medan anti-virus företag hade gjort ett ganska bra jobb att föra makrovirus under kontroll, var angeläget arbete som krävs för att komma fram till en generell lösning för den här typen av virus.

Rouland kastade också tvivel på viruset författaren som finns i Filippinerna. Han sade att han fann det svårt att tro att de brottsbekämpande myndigheterna kan spåra författaren av viruset, som kallas Spyder, tydligen så lätt till en förort i Manila.

De verkar känna att eftersom de kan spåra Internet kort han använde för att ansluta till en Filippinerna ISP att de har honom.

Men samtalet till ISP kunde ha gjorts från var som helst i världen och bara för att myndigheterna har ett telefonnummer betydde mycket lite, sade han.

Det skulle vara en bra fint för en hacker att studsa sitt paket genom Filippinerna.

Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien

APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybridmoln