Kontorslokaler: Apple, Twitter närmare super dimensionering sina HQ fotspår

När stora teknikföretag har gott om pengar, de tenderar att plaska de extra medlen på stora, tjusiga campus.

Ibland kan dessa anläggningar visar sig vara helgedomar till sig. Ibland är de bara nödvändigt för att tillgodose en snabbt växande arbetskraft.

Den kinesiska tech jätte utkast ingenjörer direkt från universitet runt om i landet för att driva sin enorma FoU-insatser. Vad hittar de när de kommer till Shenzhen – och mer rakt på sak, vad är matsalar som?

Två av tech största titans är i rubrikerna idag för sina fastigheter samt deras primära företag.

Låt oss börja med Apple, som dök upp tidigare i dag som rykten sprids om att, iPad mini 2 har försenats ännu en gång.

En annan av Apples projekt som alltid tycks befinna sig på back-brännare är sitt förslag till en futuristisk nya huvudkontor, som ofta kallas en “moderskepp” nära sin nuvarande plats i Cupertino.

Ursprungligen en skapelse av sena grundare Steve Jobs, det ser ut som Tim Cook och företag är ett steg närmare till några uppgraderade kontor.

Staden Cupertino planeringsutskott har en särskild hearing planeras för i kväll för att granska och rösta på Apples Campus två projekt.

Enligt New York Daily News, Cupertino står att skörda i miljoner när allt är sagt och gjort, så det är svårt att se någon i South Bay staden att rösta mot Apple på detta.

Om det beviljas godkännande från planeringskommissionen, är en slutomröstning kritiseras för November 19. En övergång datum fortfarande knuten till någon gång under 2015.

På andra sidan av spektrumet är en, privat företag redo att gå allmänheten, Twitter.

Den mikroblogg jätte har inhämtar uppmärksamhet, som Wall Street och Silicon Valley både vänta, på Twitter att avslöja sin börsintroduktion pris denna vecka.

Men det ser ut som Twitter planerar också att använda en del av sin växande rikedom att utöka sin närvaro. Den sociala nätverk företag har redan positionerat sig som ett ankare projekt i vitalisering av mid-market korridoren i San Francisco.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Nu är Twitter uppgift fördubbla sina ansträngningar i detta avseende genom att fördubbla sitt kontor också.

Bloomberg rapporterade på onsdagen att sociala medier företaget hoppas att hyra en 320 tusen kvadratmeter kontor i anslutning till sin nuvarande hemort, som flyttade in förra året.

Även om det finns några andra stora tech varumärken som flyttar in i området, särskilt Spotify, Twitter chanser här ser ganska bra med tanke på att nyhetsbyrån sätts, är det den “enda nuvarande friare” för platsen.

Bilden via Apple

Läs mer

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott