Kroes angriper holländska nätneutralitet regler

EU: s digitala agenda chef har kritiserat Nederländerna för att lagstifta för att skydda nätneutraliteten, säger att det är för tidigt för lagstiftare att ta ställning i frågan.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

I ett tal på måndagen, sade Neelie Kroes holländska drag att förankra, nätneutralitet i lag kan stoppa Internetleverantörer där från att erbjuda kunderna ett, begränsad version av internet till ett lägre pris än det som tas ut, för “full” internet.

I juni, holländska, MPs godkända lagar som tvingar internetleverantörer att erbjuda en lägsta, service för kundernas anslutningar, medan förbjuder Internetleverantörerna från, blockera eller försämra någon typ av trafik, utom när det är nödvändigt, för att hålla nätverket igång säkert. Dessa regler överensstämmer med, så kallade principen nätneutralitet, genom att de ser till att Internetleverantörer, tillåta leverans av alla Internet-tjänster på lika villkor.

På måndag, digital agenda kommissionär Kroes sa att det var viktigt, för lagstiftare att vänta och se hur Internetleverantörer närmar insyn, blockering och strypning. Hon sade att om tillsynsmyndigheterna behöver agera, detta; måste ske i “ett samordnat sätt i hela Europa”.

Jag beklagar verkligen att Nederländerna tycks vara på väg, ensidigt i denna fråga. Vi måste agera på grundval av fakta, inte, passion, agera snabbt och utan eftertanke kan vara, kontraproduktiv “Kroes, själv en nederländsk politiker, sade vid en; toppmötet i Bryssel med nätoperatörer.

Enligt Kroes, “innebär att operatörer måste tillhandahålla endast” full, internet “kunde döda innovativa nya erbjudanden”.

Ännu värre, kan det innebära högre priser för de konsumenter med, mer begränsade behov som var redo att acceptera en billigare, begränsad, paket “, tillade hon.

Kroes antipati till de nederländska nätneutralitet lagar står i, kontrast med vad, hon själv sade i januari 2010, då hon var på väg att bli, EU: s digitala agenda kommissionär.

[ISP] bör inte tillåtas att begränsa tillgången till tjänsten eller, innehåll ur kommersiell motivation, men endast i fall av säkerhet, frågor och spam “Kroes berättade en utfrågning på, tiden.

Men sedan dess Kroes har antagit en avvaktande hållning,. Strax efter sitt tillträde, påpekade hon att internet inte var, i sig neutral och sade tillsynsbeslut skulle behöva vara, uppfattas som att den framtida inriktningen av internet tillgång.

I april bad kommissionen, regulatorn gruppen Berec att genomföra en undersöknings motion, där det skulle logga fall av Internetleverantörer förnedrande eller blockera tjänster, prioritera vissa, trafiktyper av kommersiella skäl, eller gör det svårt för, kunder att byta operatör.

Ett viktigt exempel att Kroes citeras vid den tidpunkten var att VoIP. Hon, sade att hon hade hört talas om en Telco försämra internet telefonitjänster, – en rival till sin egen intäkter – till den grad att, unusability.

På måndag, Kroes hävdade att det var viktigt att behålla en, robusta bäst ansträngningar internet “, men det var också” mycket viktigt att, vi väntar på fakta och siffror [från Berec studie] innan, agerar “.

Nätneutralitet har inte gjort det på i lagstiftningen i många, länder. Chile och Nederländerna har antagit den mest robusta, regler hittills. USA: s Federal Communications Commission (FCC) kodifieras, en uppsättning av nätneutralitet regler i december förra året, även om de tyngsta, begränsningar endast på fasta, snarare än mobil, nätverk, leverantörer. Verizon är i färd med att försöka, att störta FCC: s regler genom domstolarna.

Den nätneutralitet frågan var inte i fokus för Kroes tal, på måndag, vilket markerade starten av ett samråd om prissättningen av, tillgång till bredbandsnät.

Kroes konstaterade att alternativa leverantörer tror etablerade ut också, mycket för att få tillgång till kopparnäten som redan har betalats för, medan de etablerade operatörerna själva säga alltför låg koppar, tillträdespriser skulle göra det svårt att ta ut en tillräckligt hög, belopp för fiber alternativ.

Jag tror att det finns en viss sanning på båda sidor “, säger Kroes.” Och, jag har också en känsla av att, som det står, skulle det verkligen vara, svårt att bygga nya fibernät som konkurrerar med billiga parallell, kopparnäten.

Kommissionen föreslår att priserna tillgång för i stort sett, skrivs kopparnät bör sänkas endast gradvis, men att, etablerade bör också åta sig att bygga fibernät “i en, relevant tidsram”, samtidigt som man främjar en avstängning av koppar, nätverk .

I själva verket har jag sett bevis för att den gradvisa nedsläckningen av koppar, skulle kunna minska kostnaderna för en sådan grad att nya investeringar fiber; nollresultat på mindre än 10 år, och på så sätt anpassa intressen, investerare och långsiktiga finansierings leverantörer, “sade Kroes.

Den digitala agendan kommissionären berättade också nätoperatörerna, att kommissionen inom kort skulle öronmärka € 6,4 miljarder (£ 5,5 miljarder) för bredbandsinfrastruktur, “i hög grad i form av eget kapital, skuld eller, garantier”.

Hon sade medverkan av kommissionen och Europeiska, investeringsbanken (EIB) skulle “förbättra projektens kreditvärdighet genom, att absorbera en del av risk”, och potentiellt generera upp till € 100 miljarder i, bredbandsinvesteringar.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”