Logitech förvärvar trådlös öronsnäcka tillverkare Jaybird för $ 50.000.000

Logitech, tillverkare av tillbehör och Bluetooth-högtalare, meddelade på tisdagen att det planerar att förvärva trådlösa hörlurar tillverkare Jaybird för $ 50 miljoner i kontanter, och en potential för ytterligare $ 45.000.000 om prestationsmålen uppnås.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Förvärvet av Jaybird är det andra ljud buyout från Logitech, som förvärvat Ultimate Ears 2008. Logitech säger att det kommer att använda Jaybird team och produkter till bättre musikavlyssningsutrustning.

: Jaybird X2 omdöme

Den Jaybird laget kommer att ha alla möjligheter att förnya de hade tidigare “, Rory Dooly, Senior Vice President för musik på företaget, sade i ett uttalande.” De kommer att fortsätta att mata Jaybird varumärke och designprodukter som den senaste X2 trådlösa knoppar.

Jaybird linje av produkter är centrerade kring kondition, en het marknad som består av trådlösa hörlurar och fitness trackers. I sina tidiga dagar fokuserade Logitech på PC-hårdvara som tangentbord och webbkameror, men nu är det att flytta till ljud hårdvara popularitet för mobila lyssnande har ökat.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott