Malaysia avsätter $ 16M för kvinnliga företagare att gå online

Malaysia är ute efter att uppmuntra kvinnliga företagare ta sin verksamhet på nätet genom att avsätta en 50 miljoner ringgit (US $ 16.340.000) fond för att hjälpa dem ta steget.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Enligt Bernama rapport i lördags, har ministeriet för kommunikation och multimedia inrätta fonden för sin entreprenör utvecklingsprogram under Get malaysiska Business Online (GMBO) systemet. Biträdande Jailani Johari sade denna finansiering är för kvinnor i åldern 18 och 65 som har en livskraftig verksamhet produkt, uppgav den.

Johari tillade: “De med ett sådant företag produkten kommer att ges en engångs hjälp av 1000 ringgit (US $ 326,73) Stödet, som finns från den 1 januari till den 31 december är en del av fördelningen av regeringen under 2013 års budget genom. den malaysiska Communications och Multimedia kommissionen (MCMC). ”

Det finns inga restriktioner på produkten handlas men verksamheten måste ha en årsinkomst på mindre än 200.000 ringgit (US $ 65.345) för att kvalificera sig för engångs finansiering, sade ministern.

Många kvinnliga företagare i landet är ännu inte peka på de tillgängliga medlen för sina företag, sade han och tillade att regeringen vill se Internet används som ett positivt sätt att expandera sina affärsnätverk.

Malaysia i februari meddelade också att det skulle vara, som reglerar landets online-verksamhet, för att öka konsumenternas förtroende, och detta skulle vara den 1 juli i år.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard