Medicare blandar VoIP samtal nationellt

Biträdande hälso- Medicare Australien har nyligen börjat testar ett call center-lösning baserad på Internet Protocol (IP) telefoni som gör att samtal dirigeras till regionala kontor under rusningstid.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Byråns centraliserade call centers har i allmänhet tagit alla telefonsamtal i det förflutna, medan dess kontor har hanterat ansikte mot ansikte frågor. Men efter en uppgradering av sin bandbredd, och rulla ut Cisco IP (Internet Protocol) contact center, har byrån börjat ändra hur det hanterar call center arbetsbelastning.

“Vi inledde det i mars i år och genomfört en Cisco IP contact center som vi har integrerat med vår befintliga infrastruktur för att dirigera Medi offentliga samtal till kontor för att hantera spill och utnyttja kapaciteten på dessa centra,” Stan Thompson, Medi chef för IT projekt sade igår vid en Optus pressinformation.

Omkring 15 kontor var närvarande deltar i försöket, men Thompson berättade website.com.au det skulle sannolikt utökas till andra kontor.

Förra året, som en del av Medicare bandbredd uppgradering för sina kontor, iordningställas byrån Cisco IP-telefoner på 239 platser. Uppgraderingen till dess Optus hållna bredbandsinfrastruktur har i vissa fall fyrdubblades internet hastigheter från 256 kbps till 2 Mbps, sade Thompson.

Det innebär att vi har kunnat omorientera vår struktur … Vi har en blandad arbetsbördan för vår personal “, sade han.” Snarare än att bara kontaktcenter arbete eller bara bearbeta arbete, är de nu fokuserar på kundsegment såsom apotekare eller inhemska kunder, vilket förbättrar personalomsättning – vi hoppas.

Vår avsikt är att utvidga detta statliga högkvarter, särskilt så att vi kan använda en “kunskapsbaserade” routing kapacitet och ytterligare nå ut till extra kapacitet i nätet.

Thompson sade att han förväntade de ändrade arbetsbelastning skulle vara bra att behålla personal genom att erbjuda omväxlande arbete, men medgav personal har haft “några små problem med hur man ska hantera en Cisco telefon”.

“Men de flesta har anammat det och anpassar bra”, sade han.

Även om det har planer på att suga fler samtal till regionala centra, Thompson sade framtida installationer skulle bero på utrullningen av sin Easyclaim teknik – ett betalningssystem som gör det möjligt för kunder att få tillgång till återbetalning på medicinska kliniker på plats.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”