Michael Dell pennor nytt memo med plan för alla anställda

Uppföljning av företagets långa proxy statement med United States Securities and Exchange Commission, har vd Michael Dell skrev ett nytt memo till alla Dell anställda.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

För att hämta framställde Round Rock, Texas-baserade bolag en 274-sida Form PREM14A med SEC, förklara för aktieägarna om några av motiven för att gå privat och vad Dell kan se ut när allt är sagt och gjort.

I detta arkivering, Dell chefer beskriva båda, en dyster prognos om framtiden för PC-industrin, samt en blick på; framtiden för bolagets grundare och nuvarande VD.

Michael Dell arv och framtid med sin egen verksamhet har kallats till allvarlig fråga under de senaste veckorna.

Amid rapporter av en eventuell buyout av riskkapitalbolaget Blackstone, det var även ryktas, att Dell skulle ersättas (antingen med våld eller på grund av sin egen avgång) av Oracle president och tidigare HP chefen Mark Hurd.

Således ser det ut som Dell försöker ta tillbaka en viss kontroll över situationen (åtminstone från en PR-synpunkt) och ta itu med sina anställda direkt.

Jämfört med proxy statement (och de flesta andra nyheter om Dell buyout dessa dagar), erbjuder VD mer konkreta möjligheter och lösningar – åtminstone när det gäller produkter och regioner där bolaget planerar att växa.

Här är ett utdrag från det memo, utgiven av Fortune

Förläng end-to-end IT-lösningar kapacitet. Vi räknar med att göra betydande investeringar i forskning och utveckling, investeringar och personal tillägg. Detta inkluderar att anställa ytterligare FoU, tjänster och försäljningspersonal för att utvidga djupet och bredden av vår kapacitet och öka antalet kunder till vilka sådana tjänster och lösningar tillhandahålls. Dells strategi att bli en integrerad leverantör av end-to-end IT-lösningar förväntas kräva ytterligare investeringar i konvergerade infrastrukturlösningar, programvara, molnlösningar, applikationsutveckling och modernisering, samråd och förvaltas säkerhetstjänster. Dessutom är det troligt att vi kommer att behöva göra ytterligare förvärv för att fylla i vårt omvandling.

Andra ämnen som VD behandlas är växande verksamhet över utvecklingsmarknader (särskilt Brasilien, Ryssland, Indien och Kina), ytterligare investeringar i tabletter, och anställa ytterligare säljpersonal.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott