Morrisville State att vara först att rulla ut 802.11n

Network World rapporterar att Morrisville State College kommer att vara den första i landet att rulla ut ett campus omfattande trådlösa nätverk baserat på 802.11n standarden. Många stora institutioner har varit tveksamma till att investera mycket tid eller pengar i 802.11n eftersom standarden inte har slutförts. Dock är hårdvarustöd blir vanligare på nya bärbara datorer och tekniken erbjuder genomströmning i storleksordningen 130MBps.

Enligt artikeln

Själva 11n utbyggnaden hänger på tillgången på Meru s AP300, meddelade i april. Skolans idrottare kommer tillbaka på campus 10 augusti och Boland planerar att ha en trådlös nät klar dem. För att göra detta, kommer college distribuera Meru befintliga 11abg AP behov, ersätta dem med AP300 den blir tillgänglig i slutet av augusti. I vilket fall som helst, i slutet av september, de 1800 studenter på denna lantliga campus sydväst om Syracuse, kommer att bli ett levande laboratorium för 802.11n.

Detta är inte den första skäreggen projekt för universitetet, som också har ersatt fasta telefoner med Nextel enheter och har utfärdat inkommande förstaårselev ThinkPad i nästan 10 år. Emellertid var deras beslut till stor del drivs av behovet av att ersätta och utöka befintlig infrastruktur, gjorde administratörer inte vill investera i utrustning som skulle vara äldre utrustning inom en mycket kort tid.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden