Mozillas Codemoji: Nu Mullvaden kan lära dig krypterings grunderna

Du kan använda emoji att koda ett meddelande och utmana en vän för att avkoda den.

Mozilla har lanserat Codemoji som en del av sin Kryptering Matters kampanj för att lära människor om sekretess på webben.

Den Codemoji webbplatsen finns ett enkelt sätt att dela en emoji-kodat meddelande med vänner och utmana dem att avkoda det.

Codemoji är enkel att använda och erbjuder ett spel-liknande format för att lära sig grunderna i kryptering. Att skapa en emoji chiffer, användaren anger i en fras och sedan väljer en särskild emoji symbol.

Tyskland vill bli globala krypterings ledare – men skälen för sitt ställningstagande är komplexa.

Använda Caesar chiffer metoden förvanskar varje symbol budskapet på ett annat sätt, som visas som en slumpmässig sträng av emoji. Efter att ha skickat en länk innehållande den kodade meddelande till en vän, är det upp till mottagaren att räkna ut vilken symbol avsändaren som används för att förvränga den.

Mozilla slagit sig ihop med italiensk design byrå TODO att bygga mobilanpassade webbplats. Naturligtvis är Codemoji faktiskt inte tänkt att användas som ett säkert meddelandesystem.

Men det kan erbjuda dagliga användare internet bättre insikt i varför kryptering frågor, en fråga Mozilla har varit att främja i ljuset av den senaste tidens och pågående insatser av regeringar för att undergräva kryptering.

“När fler människor att förstå hur kryptering fungerar och varför det är viktigt för dem, kan fler människor stå upp för kryptering när det betyder mest”, sade Mozilla verkställande direktör Mark Surman.

“Detta är mycket viktigt. Närvarande, kryptering hotas hela världen Från Frankrike till Australien till Storbritannien, regeringarna föreslår en politik som skulle skada användarsäkerheten genom att försvaga kryptering och i USA, FBI bad nyligen Apple underminera säkerheten. av sina egna produkter “, fortsatte han.

Mozilla är inte först med att erbjuda ett spel som en meddelande app för att uppmuntra människor att lära sig om kryptering. UK spionbyrån GCHQ, som har anklagats för att försvaga kryptering, 2014 lanserade sin Cryptoy app för Android-enheter. Det finns ingen emoji men app ger praktisk erfarenhet med den tyska Enigma koden substitution och Vigenère chiffer, och Caesar chiffer.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Symantec varnar kryptering och integritet är inte samma sak, Nej, har regeringen inte gjort en U-sväng på kryptering, senatens anti-säkerhet “lagförslag som skulle kräva krypterings bakdörrar är” död

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

kryptering