Netgear förnyade ReadyNAS lagringsområde

Netgear var en släkting eftersläntrare till NAS marknaden, lanserar sina första produkter under 2007 efter förvärvet av lagringsföretaget Infrant och dess ReadyNAS produkter. Dess portfölj har sedan utökats till att omfatta marknader som sträcker sig från hemanvändare till företag. Företaget har nyligen aviserat en större översyn av hela hemmet och SME produktlinje (företagsklass ReadyDATA produkter är opåverkade).

Kärnan i den uppdaterade serien är en helt ny version av NAS operativsystem, nu omdöpt ReadyNAS OS 6. En av de viktigaste anspråk på berömmelse är att den innehåller det första NAS genomförandet av btrfs filsystemet. En av de viktigaste inslagen i Btrfs är dess copy-on-write kapacitet, vilket möjliggör robust och effektiv skapande av databilder. Enligt Netgear, ger detta företag kvalitet dataskydd för produkter i denna prisklass för första gången.

Den inbyggda programvaran fortsätter stöd för ande + ekosystem för add-on program, och innehåller nu en helt ny ReadyCLOUD portal som kan användas för distribution och fjärråtkomst. Realtids virusskydd har lagts till, och filsynkronisering funktioner är tillgängliga via ReadyDROP och Dropbox integration funktionerna.

ReadyNAS OS 6 är inte kompatibel med befintliga ReadyNAS enheter, så det finns ingen uppgraderingsväg, som är bunden till upprörd befintliga kunder som vill lägga till nya funktioner till sina enheter. Befintliga ReadyNAS enheter kan användas som replikering mål, dock, och till skillnad från tidigare versioner finns nu inga licenskostnader för dessa replikeringsfunktioner.

ReadyNAS OS 6 är inte kompatibel med befintliga ReadyNAS enheter, så det finns ingen uppgraderingsväg, som är bunden till upprörd befintliga kunder som vill lägga till nya funktioner till sina enheter.

Hårdvaran sortimentet har organiserats i 100, 300 och 500-serien, plus mellanklass 1U rackmonterad 2120 modell. ReadyNAS 102 och 104 är 2- och 4-bay hem produkter, med hjälp av Marvell Armada 1,2 GHz processorer med 512 MB RAM. SME-fokuserade 312, 314 och 316 modellerna är 2-, 4- och 6-bay Intel Atom-drivna versioner som kan utökas med den nya eSATA-baserade EDA500 5-bay expansionsenhet. På övre delen av intervallet är 500-serien, som för närvarande representeras av 6-bay ReadyNAS 516 med 4GB RAM och en 3.3GHz Intel Core-i3 CPU. Alla modeller kan ta 2.5in. eller 3.5in. hårddiskar eller SSD-enheter. De 300 och 500-serien inkluderar en HDMI-utgång för anslutning till bildskärmar eller TV-apparater.

Slutliga priset hade inte tillkännagivits i skrivande stund, och det nya sortimentet kommer att rullas ut via de vanliga återförsäljare kanaler under det andra kvartalet 2013.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip