Norges Bayonette debuterar 1Gbps FTTH och fri fiber, lovar nätverk förlängning

Med priset på fiberbredbands fortsätter att sjunka i Norge, en lokal operatör fiber i större Osloområdet, Bayonette lanserade sitt nya erbjudande på tisdag.

Norge har åtagit sig sitt andra test av elektronisk röstning. Även säkerhetsfrågor har höjts, all källkod för systemet ligger till grund för prövningen delas med allmänheten.

Företaget debuterade en 1Gbps full duplex fiber-to-the-home (FTTH) tjänster för konsumenter på NOK 499 per månad (€ 62).

Priset är mycket lägre än de flesta andra fiberprodukter som erbjuds i den norska huvudstaden – en snabb titt på konkurrenternas erbjudande visar att samma pris per månad får du en bredbandsanslutning med en teoretisk topphastighet på bara 50Mbps till 60Mbps.

“Nätverk göra en massa pengar genom att sälja klev internetanslutningar. Vi tänker annorlunda, och inte vill mjölka kunder genom att erbjuda olika servicenivåer som endast är marginellt billigare att producera,” Arve Paalsrud, teknikchef på Bayonette, sade i ett påstående.

Bayonette siktar fiber service på bostadsföreningar och gemensamt ägda hyreshus med flera hyresgäster.

ISP planerar att successivt rulla ut sin service till ett fåtal utvalda bostadsrättsföreningar i år, sade företaget, och gå i full produktion nästa år.

Bayonette erbjuder också en “fri” service till konsumenterna är villiga att betala för installationen själva. Denna tjänst är en asymmetrisk 3Mbps ner / 1Mbps upp Internet-anslutning, utan alla data cap. Avsikten är att uppmuntra alla lägenhetsinnehavare i blocket för att registrera dig för fiber när installationen händer. Bayonette hävdar att uppåt är att värdet av lägenheten kommer att öka om det har fiber installeras.

Bayonette kom till marknaden förra året, vilket ger fiber bredband till företag i större Osloregionen. Företaget sysselsätter befintliga svart fiber, och driver sin egen varumärken DWDM (tät våg Division Multiplexing) utrustning ovanpå fibern.

På detta sätt Bayonette blir förmågan att dela en enda fiberpar till 160 diskreta kanaler, kraftigt öka kapaciteten hos fibern.

Bayonette grundläggande Enterprise Service är också en symmetrisk 1Gbps anslutning, men kostar 2,490 NOK per månad (ca 309 €).

Paalsrud berättade webbplats som detta erbjudande omfattar ett servicenivåavtal och ger kunderna tillgång till Bayonette s datacentertjänster, som säljs separat. Företaget har också nyligen lanserat en 10Gbps anslutningsmöjlighet för företag.

Bayonette planerar för närvarande att utvidga sitt nätverk till städerna runt Oslofjorden, passerar genom städerna Drammen, Horten och Moss. Detta projekt planeras vara klar i tre månader, sade Paalsrud.

Fiber till hemmet: Nybyggnation och grävning regler förnya se FTTH klättring i Norge, Spanien € 1 miljard FTTH utbyggnaden fortskrider som arbetet börjar i 12 städer, varför HS2 inte FTTH? Den brittiska spenderar £ 42.6bn på räls i stället för optiska fibrer

“Observera att allt vi gör i Norge är en förberedelse för en större marknad. Vår ambition är definitivt internationell”, sade han.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

“Fri” bredband

DWDM

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Vidare läsning