NSA hackat Dell Poweredge-server BIOS

Senaste att läcka från NSA filer av Edward Snowden är en beskrivning av DEITYBOUNCE, som dokumentet säger “ger program uthållighet på Dell Poweredge-servrar genom att utnyttja moderkortets BIOS och använda System Management-läge (SMM) för att få periodisk exekvering medan operativsystemet massor.” Bilden av dokumentet är inbäddad nedan.

Attacken, som beskrivs, utförs manuellt med en USB-nyckel, tydligen utnyttja autorun buggar gjort ökända av Stuxnet. När implanteras i BIOS verktyget kommer att släppa nyttolasten i värdoperativsystemet vid uppstart.

Dokumentet är daterat januari 2007 (samma som, iPhone hacka dokumentet, och attackerna som beskrivs i det är säkert mycket svårare, om det alls är möjligt idag De specifika attacker uppenbarligen inte kommer att fungera, eftersom de är inriktade på “Microsoft Windows. 2000, 2003 och XP. Den riktar närvarande Dell Poweredge 1850/2850/1950/2950 RAID-servrar, med hjälp av BIOS versioner A02, A05, A06, 1.1.0, 1.2.0 eller 1.3.7.

Även om NSA gick till besvär för att uppdatera attackerna för mindre ändringar i operativsystem och programvara, dagens teknik har förmågan att förhindra denna form av attack. UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), tillsammans med Secure Boot tillämpa en PKI-baserad autentisering för kod som körs på datorn. Om de inte hade tillgång till nycklar bör NSA inte kunna blinka skadlig BIOS på ett system så utrustade. Dell och Microsoft har stött UEFI och säker känga för många år. Certifiering för Windows 8 faktiskt kräver UEFI och säker uppstart är aktiverat som standard med hjälp av en Microsoft privat nyckel.

Hat tips till säkerhets legenden Bruce Schneier.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer