Nvidia tar grafikrika appar till VMware kunder

Ingenjörer och designers över industrin kommer att vara de verkliga vinnarna av, VMwares nyligen aviserade samarbete med Nvidia och Google, har grafikjätten sagt.

Trion arbetar tillsammans för att ge högre prestanda grafik till fjärranvändare på det virtuella skrivbordet genom två lösningar.

Den första kommer att se lanseringen av en framtida version av en Acer Chromebook som kommer att integreras med Nvidias GRID virtuella GPU och Tegra K1 processer, och VMwares Blast Performance teknik för smidigare video och ljuduppspelning på virtualiserade program. TK1 kommer inledningsvis vara begränsat till Chromebooks, men användningen av den kommer att utökas bortom Acer plattform, med inga specifika detaljer om när det förväntas.

Den andra kommer att se Nvidia GRID vGPU görs tillgängliga genom ett tidigt program tillgång på VMware vSphere, en spridda virtualiseringsplattform, vilket innebär VMwares kunder kommer att kunna ge sina användare möjlighet att använda grafiska-baserade program på en virtualiserad sätt.

Enligt Justin Boitano, Nvidia GRID företag general manager, samarbetet med VMware och Google kommer att bidra till att hantera den viktigaste frågan att användare som arbetar med grafik på powered enheter har kämpat med sedan virtualiserade miljöer fanns tillgängliga.

Tidigare har Visual Computing jobb som hölls på CPU, men det innebar att offra kvalitet och prestanda för grafiska applikationer. Men med införandet av Nividia GRID vGPU, betyder det visuella datorjobb kunde flyttas utanför CPU och på GPU för att göra det möjligt för grafiska arbeten för att köra i en virtualiserade miljön.

“De kunde inte köra program i en virtualiserad miljö, och eftersom de inte kunde köra program, kunde de inte kör en virutalised gränssnitt. De skulle bokstavligen att ta design filer som de var på, göra en kopia, och sedan kopiera den, vilket gör datasynkronisering och säkerhet stora frågor “, säger Boitano.

Lösningarna nu också uppfylla kraven i den mobila arbetsstyrkan, där existerande verk inte längre möta frågor om oförenlighet, och det inte längre binder designers och ingenjörer till sina skrivbord.

Victoria Rege, Nvidia rutnät produktmarknadschef, sade idén med partnerskapet är att ge användarna möjlighet att arbeta var som helst och kunna använda grafikintensiva program.

När du kör vissa program, kommer det inte att fungera eftersom det inte finns någon GPU i den. Vår vision för Nvidia Grid team är att hjälpa virtualisera detta så stora företag inom konstruktion, tillverkning och utbildningsbranschen samt filmstudior – som ständigt drar på och av entreprenörer – kan vara mobil med sitt arbete.

Aimee Chanthadavong reste till VMworld 2014 som gäst på VMware.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

VMware VD: “Nu är det dags för IT att kliva fram på ett kraftfullt sätt”, VMware tar cue från Amazon med nya Openstack ram, VMware: Omfamna och utvidga hybrid moln stil, VMware kranar i rörlighet marknaden med vCloud Air, Intel lanserar programvara definierade säkerhetsansvarige, VMware ansluter fler mobila punkter via arbetsytan Suite, förhandsvisningar Project Meteor, VMware EVO snabbar upp mjukvarudefinierad datacenter leverans, VMware köper in Docker behållare

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin