Nya Google-konton registrera automatiskt användare för Gmail, Google+

Det är ganska troligt att om du registrerar dig för ett nytt Google-konto dessa dagar, är det för att du vill ha en Gmail-konto. Eller kanske du bara vill hålla koll på favoritfilmer och abonnemang på YouTube.

För vissa av er, kan det bero på att du vill ett konto på Google+. Tja, om du vill eller inte, när du registrerar dig för ett nytt Google-konto dessa dagar, du får både ett Gmail-konto och en profil på Google+ registreras automatiskt till dig.

Google Operating System blogg har en nedsliten baserat på dess eget experiment med att testa de nya krav som inte officiellt har förklarats eller avslöjas av Google självt.

Egentligen gör allt detta vettigt, och det är mycket enklare för nya användare att ha allt ställa upp på en gång i stället för att separat registrera dig för Gmail och Google+ senare. Om du inte är intresserad av Google+, ingen tvingar dig att göra vänner eller skapa ett utstuderat profil.

Det är också en vinst för Google som den försöker att öka medvetenheten och användning för sin sociala nätverk plattform som debuterade förra sommaren. Hype för Google+ har dött ner betydligt under de senaste månaderna.

Ändå intresse i Gmail har verkligen inte. Igår under bolagets kvartals samtal med investerare, avslöjade VD Larry Page som Gmail har mer än 350 miljoner aktiva användare per utgången av det fjärde kvartalet 2011.

UPPDATERING: Google faktiskt började rulla ut det här tyst i november. Här är några ytterligare förklaring från Google PR

Vi arbetar för att utveckla en konsekvent sign-up flöde över våra olika produkter som en del av våra ansträngningar att skapa en intuitiv, vackert enkel Google-bred användarupplevelse. Vilket gör det snabbt och enkelt att skapa ett Google-konto och en profil i Google kan nya användare att dra nytta av allt Google kan erbjuda.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Googles Q4 intäkter gör besviken, Google downplays Europa oro efter Q4 resultat, Europa besluta Google, Motorola öde genom 13 februari, Indien fördröjer Web censur hörsel mot Facebook, Google, Tumblr inte rätt för biz blogga? Plattform vänder sig till entreprenörer

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis