NZ passeringar “three strikes” upphovsrätten

Internet protester har börjat i Nya Zeeland efter sin regering i morse passerade ett kontroversiellt “three strikes” fildelnings räkningen i brådskande.

Copyright (intrång Fildelning) Bill ger medieföretag rätt att anklaga folk intrång upphovsrätt, med brottslingar att få böta upp till $ 15.000 av en ny upphovsrätt domstolen.

Den “three strikes” Bill ersätter den övergivna avsnitt 92a mot upphovsrättslagen, som utarbetats av den tidigare Labourregeringen.

Kampanjer, bland annat en Internet blackout protester från människor arga att den tidiga lagstiftningen skulle ha tillåtit internetanvändare att cut-off, ledde den nuvarande regeringen att arbeta fram en kompromiss.

Ett nytt lagförslag, som började sin parlamentariska processen i februari, kan upphovsrättsinnehavare att skicka bevis på påstådda överträdelser internetleverantörer (ISP), som sedan kommer att skicka upp till tre överträdelse meddelanden till kontoinnehavaren.

Om den påstådda felande fortsätter kan upphovsrättsinnehavaren ta en ansökan till Copyright domstolen, som kan bötfälla kontoinnehavaren upp till $ 15.000.

I propositionen ingår en effekt för en tingsrätt att upphäva ett internetkonto för upp till sex månader, under lämpliga förhållanden. Men detta är inte avsedd att användas såvida inte uppsägningen processen och åtgärder av upphovsrättsdomstolen är ineffektiva.

Den tredje behandlingen av lagförslaget antogs av backas upp av de stora partierna, exklusive de gröna och två oberoende parlamentsledamöter. Räkningen ska träda i kraft den 1 september.

“Online upphovsrättsintrång har skada för den kreativa industrin, som har upplevt betydande nedgångar i intäkter fildelning har blivit vanligare. Denna lagstiftning kommer att avskräcka illegal fildelning och ger mer effektiva åtgärder för att hjälpa våra kreativa industrier genomdriva sin upphovsrätt,” Commerce minister Simon Ström sade i dag.

Men motståndare säger kopplingar kan fortfarande göras utan tillräckliga bevis för vem som var skyldig.

En Facebook-kampanj motsätter räkningen har lockat mer än 2000 anhängare.

Twitter och Facebook-användare också protesterar med “förlorar medvetandet” sina avatarer genom att ändra bilderna i svarta rutor och tweeting använda hashtaggen #blackout.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer