NZ startar $ 300m landsbygden bredband plan

Hög hastighet landsbygden bredband i Nya Zeeland tagit ett steg närmare idag, med landets regering att öppna anbudsförfarandet för sin $ 300.000.000 bredbandssatsningen Rural via en uppmaning till intresseanmälan.

Inom sex år, syftar Nya Zeeland för att få fiber når 93 procent av skolor på landsbygden, vilket möjliggör hastigheter på minst 100 Mbps, med resterande skolor uppnå en hastighet på minst 10 Mbps. Dessutom kommer mer än 80 procent av hushållen på landsbygden har tillgång till bredband med en hastighet på minst 5MBps, och resten för att uppnå en hastighet på minst 1Mbps. Projektet kommer också att omfatta vissa uppgradering av landsbygds taltjänster.

De intresseanmälningar ska tas emot i slutet av maj. Begäran om förslag kommer att utfärdas från augusti 2010, med de första avtalen skall undertecknas vid årets slut.

“Regeringen räknar intresse i anbudet komma från infrastruktur telekommunikation och grossist bandbredd leverantörer, linjer företag och samhällsorganisationer i samarbete med strategiska investeringspartner och teknikleverantörer,” ICT minister Steven Joyce sade i dag i ett uttalande.

Jag uppmuntrar landsbygden att tänka proaktivt om hur de kan engagera sig i denna stegvisa förändringar utveckling för samhället.

Bredbandssatsningen Rural är separat till den nyzeeländska regeringens $ 1,5 miljarder Ultrabredbandssatsningen.

På landsbygden systemet är en del finansieras av en $ 48.000.000 statsbidrag, med resterande $ 252.000.000 som betalas av nya tele Development Levy på telekommunikationsföretag. Denna avgift nyligen ersatte telekommunikationstjänster skyldighet, där företag betalar Telecom Nya Zeeland för att upprätthålla landsbygdstjänster, inklusive gratis samtal.

Telecom förra månaden sade att ändra detta system, men ändå behålla Telecoms skyldighet att skydda tjänster på landsbygden, skulle kosta det $ 168.000.000 över tre år.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden