Ohio klinik drabbats av hackare, tusentals patientjournaler stulna

En hackare har stulit över 100.000 interna dokument, däribland många med personlig hälsoinformation om patienter, från en stor, Ohio-baserade medicinsk praxis.

En ukrainsk hacker hävdade på Twitter för att ha utfört attacken och inkluderade en skärmdump av ett par dussin namn, adresser, födelsedatum, och diagnoser.

Hackaren laddat uppåt 156GB av data till en Google Drive, som vi inte länka till, från Central Ohio Urology Group baserad i Gahanna, Ohio. Den hälsogrupp har 24 platser, enligt sin hemsida, och är en medlem av Mount Carmel Health System, som den hävdar är den näst största vårdsystemet i staten.

En talesman för gruppen hade ingen kommentar när nås per telefon tisdag.

Lee Johnstone, en säkerhetsforskare och grundare av Cyber ​​Wars News, som hjälpte kamma igenom data, delad åtkomst med webbplatsen. Han var också kunna erbjuda en vid ett ögonkast syn på vars uppgifter fångades upp i databaserna.

Johnstone sade att överträdelsen var en dumpning av ett dokument chef system. Han tillade att det fanns mer än 46.600 Word-dokument och 54,500 PDF-dokument. Många av de andra filer som ingår körbara filer, systemfiler och andra program som rör vård och centrumledning.

En av de filer som ingår en Windows 7 skivavbild, sade han.

Även om hackare “tweeted skärmdump visade personliga hälsostatistik ett urval av patienter, de flesta av filerna i strid tycktes vara interna dokument. Några av dokumenten, dock ingår ifylld hälso ersättning och försäkringsrelaterade filer. Många av dessa filer relaterade till fakturering och inkluderade de belopp som betalats och grund.

En snabb sökning gav också icke-lösenordsskyddade Excel-dokument, med loggfiler för de senaste sex månaderna fram till i juni i samband med operationer, som ingår läkare namn, tider av operationer och läkemedel som används i förfarandena.

Den påstådda hacker svarade inte på ett e-postmeddelande ber om kommentar, motiv, och hur attacken utfördes. Enligt DataBreaches.net, som också rapporterade om denna berättelse, hackaren utfört attacken för “politiska syften”.

Attacken påstås ha utförts av en SQL-injektion, en ofta lätt att genomföra attacker out-of-date system.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

MySpace hacka sätter ytterligare 427 miljoner lösenord till försäljning, En hackare hävdar att sälja miljontals Twitter-konton, nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, ett av de största hacka hände förra året, men ingen märkte; tumblr beskriver e-säkerhetsöverträdelse, 171 miljoner VK.com konton stulna av hackare, Hacker lägger 51 miljoner fildelningskonton till salu på mörk bana; Wendy medger kreditkort hacka är mycket värre än första tanke, Flashback Forum hacka exponerar 2 miljoner användare, Oracle undersöker dataintrång på Micros point-of-sale division, EPIC: s forum hackat igen, med tusentals inloggningar stulna, miljontals av Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter mot spelsajt, hackare stal 43 miljoner Last.fm kontouppgifter i 2012 strid

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Detta år i hacka