Ombudsmannen: Vi behöver klarhet på inhemska uppgifter avgifter

Operatörerna skulle kunna göra mer för att hjälpa konsumenterna att förstå de kostnader som är förknippade med dataanvändning på mobiler, enligt den oberoende organisationen ombudsmannens tjänster.

Det finns tre saker operatörerna behöver göra. Först av allt, vara mycket tydlig på vad de menar med obegränsad i annonser, “chefsombudsman Lewis Shand Smith till BBC.” För det andra, ge råd till konsumenter i Storbritannien precis som de gör när människor roaming utomlands, och för det tredje, ge råd om hur mycket data som hämtas.

Advertising Standards Agency har undersökt användningen av termen “obegränsad” i förhållande till mobildataanvändning, och beslutade att det var acceptabelt “så länge kunden är medveten om de gränser och att det inte påverkar den typiska användaren” , sade kommunikationsombudsman i ett uttalande på torsdagen.

Den enda brittiska operatören att erbjuda en “obegränsad” datapaket som inte är föremål för en policy för rättvist användande (FUP) är tre. Kunder på icke-obegränsad data planer på tre och andra nätverk, ges vanligen ett visst antal megabyte “användning per månad och debiteras extra om det överskrids.

Ombudsman Services medgav att även om det inte ser ett stort antal klagomål, är datarelaterade “chockräkningar” ett växande problem på grund av spridningen av smartphones och användningstjänster såsom strömmande eller ladda ner musik eller TV-innehåll med hög-data.

Vi ser det som en framväxande problem. Vi har börjat se ett ökande antal klagomål om detta och när de inträffar de kan ha en betydande inverkan på konsumenten “, en talesman för tjänsten berättade webbplatsen Storbritannien.” Det är en del av värdet av att ha en ombudsman tjänst som vi kan öka medvetenheten om problem så här innan de blir för stora.

Ombudsmannen efterlyste också mer paritet mellan internationell och nationell roaming.

“Konsumenten som strövar i Europa behandlas bättre än mobiltelefonen användare i Storbritannien. Helt enkelt därför att när vi strövar i Europa nätverket krävs för att tala om för oss när vi närmar oss nedladdning gräns, men det finns inget sådant krav för oss när vi använder våra telefoner för att hämta i Storbritannien, “talesmannen sade.

I mars 2010 har EU-regler införts som innebar att mobiloperatörerna måste råda roaming användare inom EU när de närmar sig en gräns på € 50 (£ 43) och måste stoppa mobila datatjänster när de når den.

Liksom berätta operatörer att det finns åtgärder de måste vidta för att göra kostnaden för dataanvändning inom den brittiska öppnare, ombudsmannen sade också att konsumenterna måste göra mer av en ansträngning att förstå villkoren för det paket som de är registrerar dig till för fasta perioder.

“Om ett välkomstbrev, som tydligt förklarar gränsen är inte läsa eller ignoreras, det finns inget vi kan göra för att hjälpa. Om den information som företaget saknas, otillräcklig eller vilseledande kan ombudsmannen engagera” ombudsmannen Services sade i sitt uttalande.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig