Online upphovsrättsintrång är inte “stöld”: iiNet

iiNet har smällde den federala regeringen för att referera till, online-överträdelser som “stöld”, säger att det är en “moralisk retorik”.

Internetleverantören har hävdat (PDF) i, svar på den federala regeringens, nätet upphovsrättsintrång diskussionsunderlag har skisserat att det är “fel på lagen” för att definiera online-intrång i upphovsrätten som “stöld”.

Företaget pekar på den viktorianska statens lag grundläggande definition av stöld som när “en person stjäl om han oärligt tillägnar egendom som tillhör en annan med avsikt att permanent beröva andra av det”, och “En person som stjäl är skyldig till stöld, och “tjuven” skall tolkas i enlighet “.

Online upphovsrättsdiskussionsunderlag, sammanfattar förslag, för hur man bäst att avskräcka australier från att ladda ner upphovsrätts intrång tv-program, filmer och musik över internet, vilket skulle ta itu med “långvariga problem” med australiensare har “hög illegala nedladdningshastigheter” .

En av de viktigaste förslag som den federala regeringen har lagt fram i dokumentet är att införa ny lagstiftning för att ångra High Courts dom i 2012 upphovsrättsintrång fall som såg iiNet vinna mot filmbolagen i Hollywood. Papperet föreslår ändring av upphovsrättslagen att utvidga godkännandet av intrång i upphovsrätten och “makt för att förhindra” intrång skulle bara vara en faktor att domstolarna skulle överväga för att avgöra om en ISP är ansvarig.

I sitt svar, iiNet sade att det anser att om lagen ändras kommer det att införa större risk och allvarlig osäkerhet inte bara för Internetleverantörer, utan också för en rad olika sektorer, såsom online-plattformar, skolor, universitet, bibliotek, offentliga Wi- fi operatörer, NBN Co, och företag som erbjuder internet och fotokopiering.

“Alla dessa enheter skulle behöva göra mer för att ta odefinierade” rimliga åtgärder “för att förhindra att deras användare eller kunder från intrång upphovsrätten,” iiNet argumenterade.

Leverantörer av Wi-Fi, som kommunfullmäktige, kaféer, bibliotek, kollektivtrafik och liknande kommer också riskerar att ha att allmänhetens tillgång till Internet avslutas eftersom rättighetsinnehavarna kräver att andra skydda sina rättigheter, snarare än dem som utövar deras nuvarande juridiska rättigheter själva.

iiNet tog också det faktum att det finns ett behov av att ta itu med Australiens marknadsmisslyckande där internetabonnenter tvingas betala högre priser än i andra länder för “önskvärt innehåll” när de finns att köpa.

“Kundernas har varit konsekvent under en lång period. Kunderna visar en vilja att köpa innehåll när den blir tillgänglig, även till den grad att betala betydande premier. Andra kommer till viss längd för att kringgå handelsbegränsande åtgärder i form av” geo-block “och förseningar, för att göra inköp”, skrev iiNet.

Fram till innehållsleverantörer börja behandla konsumenter som kunder snarare än som brottslingar, förslagen i diskussionsunderlag sannolikt att träffa antagonism från allmänheten.

iiNet stater i dokumentet att det anser regeringens förslag att tvinga internetleverantörer att vidta åtgärder för att förhindra att deras kunder från intrång på upphovsrätten på nätet kommer att sätta “farliga prejudikat”, med tron ​​att utländska företag kommer att “fortsätta att vägra att ta itu med sin egen dysfunktionella affärsmodell och ignorera den australiska konsument “.

“Begreppet tillstånds eller sekundärt ansvar, inte är begränsad till Internetleverantörer och upphovsrättsintrång. Överföra ansvaret för skyddet av en parts egna privata äganderätten till en tredje part är ett farligt prejudikat, med förgreningar i hela ekonomin”, sade iiNet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

På frågan om lagring av uppgifter, sade iiNet det skulle vara “olämpligt” att kräva att Internetleverantörer att ändra sina affärsprocesser för att hjälpa lag förstärkningar för att samla in och behålla kunddata, inklusive matchande IP-adresser till kunduppgifter.

Bistå brottsbekämpande är en sak, trakassera kunder för kommersiella ändamål är en annan “iiNet avslutats.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer