Oracle förstärker VM ledning med Virtual Iron förvärv

Ryktena är sanna. Oracle har äntligen meddelat att dess avsikt att förvärva Virtual Iron för sina virtuella kapacitet serverhantering.

Det är en fin passform för Oracle, som har sin egen Xen-baserade virtualiseringsplattform kallad Oracle VM. Fram tills nu har Virtual Iron sålt sina verktyg på egen Xen-derived hypervisor. Nettoresultatet är att Oracle blir dynamisk resurshantering, energihantering och bättre virtuella serverfunktioner. Och eftersom Virtual Iron byggdes för att hantera Xen-baserade system, bör integreringen ske vid lunchtid på dagen för förvärvet.

Genom förvärvet tar upp några större frågor, dock, till exempel hur Oracle kommer att integrera Oracle VM, Oracle Enterprise Manager, och Virtual Iron Suns xVM Server och xVM Ops Center. Nu när det kommer att leverera hårdvara och virtualiseringsplattformar, kommer Oracle att behöva bygga ut en starkare systemhantering och automatisering portfölj.

Idag Oracles virtualiseringsverktyg har inte mycket dragkraft på marknaden jämfört med VMware eller Microsoft. Före förvärvet av Sun, skulle jag ha sagt att det var osannolikt Oracle skulle bli en generell virtualiseringsplattform, med några die-hard Oracle kunder som använder den för sina Oracle-appar. Att kombinera tre Xen conten kan positionera Oracle som den starkaste Xen spelaren, till nackdel för Citrix. Nu verkar det mer troligt att Oracle kan bli en verklig plattform leverantör – speciellt om man använder virtuella verktyg för att distribuera sina produkter. Vi tror virtuella apparater gör det lättare att konsumera verksamhetsmiljöer som du inte är vana vid att hantera. Du behöver inte vara en Linux-expert för att starta en VM med en förkonfigurerad Linux och Oracle som körs på den. Om det görs på rätt sätt med automatiska uppdateringar och ett webbgränssnitt, skulle du aldrig ens veta vad kördes under.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion