Oracles Hurd: Offentliga, privata moln och prissättning kommer att suddas ut

Mark Hurd, Oracles vd, sade att linjerna mellan privata och offentliga molntjänster kommer att bli suddiga och prissättningsmodeller knutna till dem kommer också att smälta samman licensiering och prenumeration.

Hurd, som gjorde kommentarerna i ett konferenssamtal upprepa Oracles molnstrategi, tippad en serie av utsläpp, betaversioner och vertikala erbjudanden. Det övergripande budskapet: Oracle har förbundit sig till molnet och “anställa just nu.”

Telefonkonferensen erbjöd inte mycket ny information, men det kommer att bli ett nytt beräkna, lagring och sociala molntjänster under första halvåret. Mantrat för Oracle är att det erbjuder ett brett urval av plattform som en tjänst, infrastruktur som en tjänst och software as a service.

Bland de viktigaste punkterna

Det sista nugget får Hurd viktig punkt. Tecknings och licensiering prissättningsmodeller smälter samman. Faktum är Oracles infrastruktur som en tjänst på premissen fungerar så här (COD kapacitet på efterfrågan)

När det gäller illustration, Oracle beskrivs följande på sitt erbjudande

Som ett exempel skulle en traditionell köp av en Oracle Exadata X3-2 Engineered System som är prissatt till $ 1.000.000 kostar totalt $ 1.360.000 under tre år när hårdvarustöd kostnader (12% per år) ingår. De flesta av dessa kostnader skulle uppkomma när system förvärvet. Enligt Oracle IaaS, skulle samma system kostar $ 1.080.000 under tre år om ingen torsk processorer används, och skulle betalas månadsvis i stället för allt i förskott. Över 3 år, ger detta en 20% besparing även utan inklusive den tid penningvärdet. Om CoD processorer används i den sista månaden i varje kvartal (fyra månader per år) för att påskynda kvartalet nära jobb, Oracle IaaS kostnaden över tre år är $ 1.320.000, som fortfarande är lägre än inköpsavgift (återigen ignorerar ytterligare tidsvärde pengar förmåner).

Nedre raden: Oavsett vad du märka Oracles modell om molnet spelet är fortfarande densamma: Samla underhåll och support.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Oracle vVD Thomas Kurian sade företaget har lanserat nya versioner av affärssystem, försäljning och marknadsföring, personalresurser, talent management och kundservice i molnet,. På plattformen som en tjänst front, har Oracle databas och Java som en tjänst och utsläpp av social relationship management och övervakning i omgångar;. Förvaring, meddelandehantering och beräkna som en tjänst är i beta;. Oracle har två datacenter i Europa och två i Asien och Stillahavsområdet för internationella krav efterfrågan och uppgifter,. Chefer var positiv på Oracles infrastruktur som en tjänst för privata moln. Tjänsten, meddelade 15 januari, kretsar kring konstruerade system som använder en prenumerationsmodell. I ett nötskal, kunder använder system för kapacitets på efterfrågan och kan tillhandahålla upp och ner. Oracle sätter upp systemen, använder sina bästa praxis och kör maskinerna som om det vore dess moln.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin