Över 40 australiska startups och globala jättar lanserar TechSydney

Airbnb, Amazon, Atlassian och Uber har gått samman med över 40 australiska startups, Global Tech jättar och entreprenörer i ännu ett försök att konvertera Sydney till Australien Silicon Valley.

Den icke-vinstdrivande grupp, TechSydney, sa att det kommer att arbeta för att ta itu med vad den anser är den största utmaningen för Sydneys innovation ekosystem – samarbete.

Idén kom från Dean McEvoy, som lanserade nu Yahoo-ägda Spreets och kommer att övervaka TechSydney som VD, Mick Liubinskas från Telstra-stödda inkubator Muru-D; 25fifteen grundande partner Kim Heras, Riley Batchelor från rengöring start Tidy mig och OneShift grundare Gen George.

Förutom Atlassian, Airbnb, Amazon, och Uber, har gruppen en kombination av globala och lokala tech jättar, och ett antal serieentreprenörer ombord inklusive: Dropbox, Pandora, SAP, DesignCrowd, Linkedin, GoCatch, Iconic, Lokala Mät, Pollenizer, StartupAUS och Stone & krita.

Senaste drag från alla nivåer för att stödja vår start och tekniksektorn har varit uppmuntrande, men vi kan inte lita på dem för att föra den framåt “, sade McEvoy.” Genom att arbeta tillsammans, kommer vi driva de initiativ som kommer att förvandla Sydney i en världsklass, topp 10 nav för teknikföretag.

Trots ansträngningar från stora teknikföretag samt statliga och federala statliga ingripanden, sade konsortiet Sydneys globala start ekosystem rankning halkade från 12 år 2012 ner till 16 år 2015.

Det sade också att det blev uppenbart att medan alla dessa grupper arbetar mot ett gemensamt mål, ta itu med de det i isolering, vilket begränsade deras inverkan och förmåga att förändra sektorn till det bättre.

Heras anser att det finns ett verkligt hot mot den australiska ekonomin om betydande åtgärder unisont inte inträffar.

“TechSydney är en mycket viktig initiativ som nyckel röster i Sydney tekniken ekosystemet i den nationella samtal. Arbetet som detta runt om i landet är avgörande för att bygga upp en globalt konkurrenskraftig nationell ram i Australien”, sade han.

För första gången finns en gemensam förståelse för detta hot med alla delar av Sydney tech industrin åtagit sig att göra något åt ​​det – börjar med skapandet av TechSydney.

TechSydney sa att det har för avsikt att skapa ett nav för Australiens startups och hög tillväxt teknikföretag och arbeta för att främja detta som en livskraftig karriärväg för dem ännu att ta språnget, med fokus på att uppmuntra kvinnor att engagera sig.

För att uppnå dessa mål, hoppas gruppen att fungera som en organisera kropp och en central kontaktpunkt för alla initiativ som rör Sydneys hög tillväxt tekniksektorn, och föra samman de bästa i branschen så att de kan lära av varandra och adress de vanligaste problemen via opinionsbildning till regeringen och genomförande av initiativ.

Konsortiet vill också främja både Sydney och Australien startups och hög tillväxt teknikföretag lokalt och utomlands och locka världsledande teknik talang down under.

George, grundare av jobbmatchning start OneShift, sade Sydney har en stor potential att bli en allvarlig konkurrent som global start ekosystem OFFICER.

“På baksidan av utsläpp av innovations uttalande från den federala regeringen, har vi sett så många positiva samtal händer att skapa mer tillgänglighet och synlighet till det nationella ekosystem”, sade George.

Men i sann entreprenörs stil, Sydney Start samhället vet om vi vill ha en chans att vara i topp 10 i världen, måste vi ansluta alla intressenter från universitet, inkubatorer, investerare, nystartade, små företag, företag till verkligt driva denna från grunden.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Presenterades i december den federala regeringens AU $ 1,1 miljarder National innovation och vetenskap Agenda täcker över 20 åtgärder inriktade på “Idéer Boom” retorik, som premiärminister Malcolm Turnbull tror kommer stimulera innovation och entreprenörskap, belöning risktagande och främja vetenskap, matematik, och datorer i skolan.

Vid den tiden, den australiensiska start samhället i stort berömde initiativet med StartupAUS tidigare VD Peter Bradd gratulera regeringen, sade vid den tidpunkt då kämpade en hel del av de rekommendationer som hans stödgrupp tidigare hade gjort.

. “Det är en kredit till regeringen att den har lyssnat till behoven hos sina intressenter om detta ämne Startups har haft en stark och konsekvent röst i denna process – och resultatet är att vi nu ser innovativa, effektiva åtgärder för att öka sysselsättning och tillväxt “, säger han.

Under de sex månader som gått sedan agenda tillkännagavs, har den federala regeringen startade ett antal av sina utlovade initiativ, bland annat AU $ 11.000.000 start landning pad initiativet, vilket bekräftar tidigare denna månad att dess femte och sista plats skulle vara Singapore.

Invignings landning pad avtäcktes i februari med regeringen väljer Silicon Valley RocketSpace teknik campus för att sparka igång initiativet.

Tel Aviv därefter meddelades som den andra värdstad för statligt finansierade projekt, Shanghai avtäcktes som den önskade platsen för den tredje landningsplattan och Berlin avslöjades som den fjärde platsen.

Var och en av de fem landning kuddar kommer att ha sin egen lokalanställd samordnare som regeringen sagt kommer att föra sina unika kunskaper och erfarenheter till bordet. Det förväntas att ett anbud för de fem roller kommer att publiceras inom kort.

Enligt regeringen kommer entreprenörer åtkomst till landningsplattan få hjälp att kommersialisera sina produkter och tjänster genom tillgång till expertis, infrastruktur, innovation och marknadsföring nätverk av lokala partners.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?