Statliga ups NZ landsbygden bredband investeringar $ 150.000.000

Nya Zeelands styrande National Party lovar att investera NZ $ 150.000.000 i en ny fond för att utvidga landets befintliga landsbygden bredbandsutbyggnad om omvald.

Kommunikation och IT taleskvinna Amy Adams sade NZ $ 100 miljoner som skulle vara tillgängligt via en diskutabel fond för samhällen för att förbättra deras anslutning med hjälp av fast bredband. Stora delar av den nuvarande NZ $ 300.000.000 bredbandssatsningen Rural (RBI) levereras med hjälp av trådlös och mobil teknik.

Fondens kriterier kommer att fokusera på att förbättra anslutning i områden utanför den parallella ultrasnabbt bredband (UFB) fibernät utbyggnaden.

Adams sade att nästan 250.000 hushåll och företag har tillgång till snabbare bredband under den nuvarande RBI.

Investeringen kommer att finansieras genom en treårig förlängning av det nuvarande NZ $ 50 miljoner Telekommunikation Development Levy betalas av teleoperatörer.

Den extra NZ $ 50.000.000 kommer att användas för att utöka mobiltäckning i de mer avlägsna delar av Nya Zeeland, och för att fylla svarta fläckar på motorvägar och i turistområden.

Opposition IT talesman Clare Curran sade att regeringen måste garantera att den nya fonden är verkligen diskutabel och inte bara en “slask fond” för stora telekomföretag.

“Dagens nya fond är ett erkännande av att RBI har misslyckats och underskridits ambitioner nyzeeländare”, sade hon.

Bredbandsanslutning på landsbygden Nya Zeeland är dålig med internationella standarder, tillade hon.

Om detta visar sig något liknande den ultrasnabba bredbandsprojekt, kommer det helt enkelt att resultera i mer pengar för teleföretag, med någon verklig skillnad för landsbygden i många år framöver.

Förra månaden deltog Curran ett möte på en landsbygd, Outram nära säte i Dunedin, efter invånare lanserat en petition som skall ingå i den ultrasnabba bredbandsprojekt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden